2022-09-09 28 瀏覽
Lunch都要打邊爐🍲難得放假就要慢慢食一餐好嘅!個日專登出咗去銅鑼灣打邊爐,食得好個人都開心D。套餐叫左高山龍井鰹魚昆布湯鍋湯底🐟,主菜日本雪室熟成和牛 &澳洲全血和牛口感特別🐂,花油花分佈細密均勻,生劏切片確保肉質不會於烹煮時過份收縮致韌。🐮時令活蠔 & 特級刺身盛,其實佢一上枱吸睛程度已經爆哂燈,好多種類好豐富,刺身講求新鮮及刀功,珍寶帶子賣相潤白富光澤,口感屬腍滑帶微爽一類。🦐🦐牡丹蝦是蝦中之皇,其肉質非常爽口彈牙,而且很新鮮!日本南國元氣走地雞同埋北海道四元豚腩評分都好高🐷!舖頭位於百德新街附近,其實交通都好方便好就腳。我哋一入去客店員就好有禮貌,而且幫我地搵到一個可以靜靜地一邊食一邊傾偈的地方。💯