琴晚食咗以前中學成日食嘅大力水手炸雞😍 雖然已經開咗好耐,但係都冇機會去試下。去到先發現原來係foodcourt🤔 其實menu啲嘢都好吸引,最後都係嗌咗最多款野食同埋最抵嘅二人餐👯‍♀️💪🏻大力水手二人餐 $108🐔2件大力水手炸雞隻雞下髀細得過分😨一開始以為係雞鎚黎,後尾攞隻真雞鎚黎俾先發現大少少😂雞上髀size就正常。炸得好脆。但係一啲肉汁都冇,勁干勁硬,冇乜味之餘仲要唔夠熱😵 同以前食嘅差好遠🤢🐔4件奇趣辣雞翼同炸雞一樣問題,唔熱😔 雖然比起炸雞好似有多啲肉汁同埋啲肉嫩啲,同坊間啲脆辣雞翼其實都冇得俾😢🍟2包奇脆薯條印象中薯條係我食過最好味嘅其中一間,但係都係大失望😔 唔夠熱,唔脆,仲要韌韌地🤯 味道其實夠味,衰在唔夠新鮮😟🥔 2盒仔趣辣薯蓉薯蓉幾特別,同記憶中有啲出入!平時食開嘅都係肉汁多,但係佢混合埋cajun seasoning黎調味,食落幾夾!😋🧅洋蔥圈 $20 (跟餐+$15)粉唔係太厚,炸得好脆,雖然都係同一個問題,唔夠熱..😟 同埋炸嘅時候應該係成pat洋蔥圈揼落去炸,有啲係痴埋一齊😂 雖然冇乜調味,但係我就覺得冇乜所謂,因為都會點茄汁😋 但係份量都真係好少,得3-

💪🏻大力水手二人餐 $108

🐔2件大力水手炸雞

🐔4件奇趣辣雞翼

🍟2包奇脆薯條

🥔 2盒仔趣辣薯蓉

🧅洋蔥圈 $20 (跟餐+$15)
粉唔係太厚,炸得好脆,雖然都係同一個問題,唔夠熱..😟 同埋炸嘅時候應該係成pat洋蔥圈揼落去炸,有啲係痴埋一齊😂 雖然冇乜調味,但係我就覺得冇乜所謂,因為都會點茄汁😋 但係份量都真係好少,得3-4塊😵

牛油香鬆餅 $15 (跟餐+$10)
識親嘅人10個9個唔鍾意食🤭 我自己就好鍾意,以前成日食埋fd嗰舊(因為以前啲餐包埋)😂 今次都係私心想食先特別嗌一舊。外脆內軟好鬆化,鹹鹹地幾好味(唔排除有啲人覺得鹹得濟好怪)😋 仲有俾一盒仔蜜糖俾你點黎食,但味道都係嗰啲好假嘅蜜糖😅 我就鍾意咩都唔點,就咁食。👍🏻

🍔炸雞漢堡 $35單點
去到最後突然醒起個炸雞漢堡喺前年點轟動美國就額外嗌咗個黎試下😂 因為唔係整定擺喺度,所以等咗5分鐘左右。果然新鮮出爐嘅雞爭好遠!!😋 雖然包偏硬,應該唔係以前用開嘅broiche包😟 同埋以前好似係酸瓜,依家就係生菜。但係勝在熱辣辣,咬落去塊雞扒爆汁😍 個辣醬可能對啲唔食得辣嘅人黎講會好辣,我自己就覺得啱啱好,幾惹味😋 如果唔食得辣又想食個burger,可以試下轉沙律醬(唔知香港俾唔俾轉,以前喺外國好普遍)

環境質素:🌕🌕🌕🌕
食物質素:🌕🌕🌗
CP值:🌕🌗
回頭指數:🌕
呢餐係:「請我食就食,自己俾錢就咪搞我啦」嘅一餐

唔知係咪因為我抱著好大嘅期望去食,其實都幾失望😔 炸雞最基本嘅新鮮,熱都做唔到真係大扣分.. 🥶 呢餐埋單都要成$170,可能因為通脹同埋黎咗香港,所以價錢都加咗唔少.. 自己就唔捨得再俾咁多錢食樣以前好好味仲要平好多嘅嘢🥺 以後喺香港都真係未必會再食.. 😭