2024-08-08
有陣時啲嘢真係唔使plan咁多 plan 好晒今日嘅行程結果完全失控諗住同阿媽複診完去飲過茶(地點響佐敦)book好晒,點知都係撻Q,比預期早咗,book好嗰間茶樓都未開門😮💨最怕就係呢啲臨時臨急改行程,搞到連搭車都搭錯咗!結果返九龍灣都搞咗成個幾鐘其實最怕就係帶住媽媽,佢又心急嘅同時,我又唔好意思,好彩佢今日冇發脾四咋。MegaBox呢間因為媽媽識人,所以嚟親呢度都會揀呢間,當然好似貴賓咁由送呢樣餸嗰樣啦我哋三個大人,一個小朋友都嗌咗好多嘢食喎又有炸魷魚鬚、金錢肚、牛肉煲仔飯、虎皮尖椒、菜苗餃、炸兩、奶皇包、腐皮卷仲有麻辣魚皮。虎皮尖椒原本畫咗,但係之後諗住嗌第二樣嘢delete咗又以為我哋畫咗😮💨係媽媽鍾意食嘅,不過超級辣炸魷魚鬚同腐皮卷就好一般啦,我覺得牛肉煲仔飯,竟然有啲飯焦喎食炸兩我姪女淨係可以食啲皮,黐咗啲蔥花佢都不知幾鍾意食至於麻辣魚皮呢,基本上我都唔鍾意食魚皮,淨係鍾意佢個麻辣feel同埋花生其實我哋三個大人食咁多嘢都幾誇張,仲要因為識人送咗糖水同埋紅豆糕飽到上心口
我哋三個大人,一個小朋友都嗌咗好多嘢食喎
炸魷魚鬚同腐皮卷就好一般啦,我覺得
牛肉煲仔飯,竟然有啲飯焦喎
食炸兩我姪女淨係可以食啲皮,黐咗啲蔥花佢都不知幾鍾意食
飽到上心口