2012-02-08 39 瀏覽
由於本人非常喜歡食日本菜, 故此朋友經常介紹此餐廳如我, 叫我一定要試佢個放題。由於將近情人節, 故此一班好友共6人決定試一試。記得2/07 朝早已致電查詢當日2/14訂枱情況, 知道當日會分兩段時段, 第一輪係6-8:30pm, 第二輪係8:30開始, 收費係每位數428另加一。當時已查第二輪有6位不過係鐵板燒柗, 我即刻話要book, 點知佢話因為係情人節故此不接受訂/hold柗, 一定要親身去買cupon。到今早再致電查詢, 接線生肯定說第二輪鐵板燒尚有6位, 我即刻問可唔可以入數唔親身到俾錢因為身在柴灣。接線身話唔得, 一定要親身到俾cash 或者credit card, 仲再三摧我叫我快。於是我就即刻由柴灣落到中環; 點知去到, 另一個高級人同我講, 當日第二輪根本只得兩位, 另外無須親身時俾錢, 只有hold 柗後入數便可。 嘩!!! 間即係晴天霹靂呀!!! 第一: 點可能由尋日到今朝問reconfirm都話有位但轉頭又話一早full 得番兩個位呀? 第二: 如果可以先hold柗後入數, 點解又話一定要親身去俾錢呀?第三: 點解同事咁唔清楚都可以聽電話呢?我即時同高級人講出
嘩!!!
間即係晴天霹靂呀!!!

第三: 點解同事咁唔清楚都可以聽電話呢?

我即時同高級人講出不滿, 佢仲話無同事聽過我查詢, 真係氣頂!
跟住就話可能同事攪錯, 即時俾張咭片我話下次去食打俾佢, 可以俾番個discount 我。我已同佢解釋, 我唔係貪佢個discount, 而係如果d同事唔清楚, 就唔好亂聽電話﹑亂俾錯誤信息客人, 要人由遠一遠趕去俾錢點知換來一肚氣﹑失望而回??? !!!

安排如此混亂真係要檢討﹑檢討
!!!