2025-02-13 0 瀏覽
觀塘通常都係Cafe比較多😛但係純飲咖啡既coffee shop就真係少啲發掘😙今日去左呢間離火咖啡研究所😹原來先發現呢間真係好唔錯嘅選擇🥰特別係呢間coffee shop直頭係有一個選擇叫做omakase 令你可以有一杯屬於你自己口味嘅咖啡門面見到有人飲過陳皮咖啡😂聽落都覺得特別😂落單個時我就咁直接問佢要杯omakase👻佢會問我想要飲熱嘅定凍嘅?有冇加奶嘅?想要係手沖?定係意式咖啡?然後估唔到佢就最後炮製咗呢一杯花生味嘅latte俾我😌呢杯花生味latte好好飲😎聞落去已經聞到嗰浸堅果味😝配合佢個Nutty嘅咖啡豆味😆有少少似係飲緊花生奶😍但係個風味都非常之濃郁😋以$45呢一個價錢去作為參考😉其實都算係唔錯😊如果有機會再路過我都會想再去飲番一杯🤩睇吓下次會有啲咩特別