介紹返💁🏻‍♀️Page 1️⃣。。🇯🇵 鐵板燒 在銅鑼灣 🇯🇵。舞鶴鐵板燒 Maizuru Teppanyaki。銅鑼灣邊寧頓街13號2樓。午市鐵板燒一人前 Lunch Teppanyaki For ONE茶碗蒸 Steamed Egg Custard 沙律 Salad 鐵板銀鱈魚 Cod Fish鐵板大蝦 Teppanyaki Prawn美國牛肉薄燒 US Sliced Beef / 日本國產豚肉 Japanese Pork / 雞肉 Chicken 炒飯 Fried rice炒菜 Fried Vegetables吸物 Soup咖啡 及 甘味 Coffee & Dessert 。HKD380 + 10%升級 Upgrade日本A5和牛厚切 。HKD150 + 10%三款季節刺身。HKD160 + 10%🤫 你睇吓..我應該係食舞鶴食上癮啦..話說媽媽早兩日生日..諗咗好耐究竟有乜嘢啱非常嘴刁又唔鍾意食生冷嘢嘅父母親大人食呢..最後我都係揀咗去舞鶴..今次試吓佢哋嘅Teppanyaki🤫 Teppanyaki前菜同Omakase一樣都係蘆薈野菜沙律同茶碗蒸..蘆薈野菜沙律一貫開胃..而茶碗
介紹返💁🏻‍♀️
Page 1️⃣

🇯🇵 鐵板燒 在銅鑼灣 🇯🇵
。舞鶴鐵板燒 Maizuru Teppanyaki
。銅鑼灣邊寧頓街13號2樓

日本A5和牛厚切
。HKD150 + 10%

三款季節刺身
。HKD160 + 10%

🤫 Teppanyaki前菜同Omakase一樣都係蘆薈野菜沙律同茶碗蒸..蘆薈野菜沙律一貫開胃..而茶碗蒸亦都繼續味美..蟹肉絲再加湯汁..當然仲有滑溜嘅蒸蛋同其他食材
🤫 我哋一邊食就開始見到鐵板燒師傅一邊將我哋嘅食材攞出嚟..然後就開始炒下蒜蓉備用..跟住我哋additional嘅三式刺身就上枱啦..都唔駛多講..舞鶴嘅壽司刺身絕對有信譽保證..鮮甜可口..由淡口嘅九繪魚到鯛魚再加拖羅..味蕾全開
🤫 然後終於入正題..我哋嘅第一個Teppanyaki項目..鐵板銀鱈魚..鐵板燒真係好睇師傅嘅廚藝..銀鱈魚汁多肉嫩..連唔鍾意食魚嘅媽媽都勁讚好味..嚿魚肉好味唔再講..個重點係佢嗰塊煎魚皮..真係不得了..超級香脆又夠味
🤫 再嚟第二道鐵板燒係大蝦..隻隻大蝦都有成隻手掌連埋手指咁大隻..然後師傅知道媽咪唔食蝦(仲有其他海鮮都唔食乜滯..都話佢好揀飲擇食㗎啦)..竟然Offer媽媽食多一嚿銀鱈魚..仲要魚腩..(媽媽開心到呢..係咁讚係咁讚) 而我同老竇就梗係唔會錯過咁好味嘅大蝦啦..超級新鮮爽甜..然後佢個醬汁係用返啲蝦膏蝦頭爆炒而成..真係唔係誇張..好味道到跳舞..(題外話..特登拍咗條片影住師傅就咁用一把刀一隻叉就可以拆咗啲蝦殼同埋挑左條蝦腸..好似表演咁)
🤫 有睇開我啲文字嘅各位都知道我基本上冇可能一個Post講得晒成餐咁豐富嘅Teppanyaki㗎啦..敬請期待..

Page 1️⃣
😎😎😎。未完待續 。😎😎😎
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)

💮已翻兜次數:4次💮
。。
#foodie #instafood #いただきます推介 #香港搵鑼灣搵食 #hongkongfoodie #銅鑼灣美食 ##hongkong #japansecuisine #followme #帶你食好嘢 #sashimi #銅鑼灣 #hongkongfood #香港美食不專業推介 #翻兜able #hkfoodie #hkfoodielife #hkfoodieblogger #吃在香港 #食好西 #舞鶴鐵板燒 #香港美食 #香港鐵板燒 #銅鑼灣鐵板燒 #Teppanyaki #hkteppanyaki #maizuruteppanyaki @when_we_happy_we_eat @maizuruteppanyaki
2022-07-13
慶祝紀念