2022-07-23
介紹返💁🏻♀️。。🇭🇰 Café 在太古 🇭🇰。uen cafeteria。東達中心11樓101號舖。軟殼蟹配蟹柳沙律吐司Soft Shell Crab with Crab Stick Salad Toast。HKD75黑松露大啡菇煎蛋吐司Black Truffle Portobello with Fried Egg Toast 。HKD68藍檸檬梳打Blue Lemonade Soda。HKD35🤫 話說六月開始就有兩個intern妹妹嚟返工..咁大家都知道in腸人工就唔多高㗎啦..所以間唔中食一餐好啲嘅都要搵啲抵食嘅..今次就帶佢哋嚟試吓Uen嘅三文治🤫 時下嘅少女食嘢都係雀仔肚..而位於太古東達中心以三文治為主食嘅uen cafeteria..就應該最啱佢哋㗎啦..又靚又好食又唔使好貴亦都唔使好飽..今次我就試咗軟殼蟹配蟹柳沙律吐司..同上次一樣佢哋嘅三文治全部都係即製..等咗十分鐘三文治終於都到啦..望落去色彩繽紛..但係點解我見唔到軟殼蟹嘅..個心驚緊唔夠肉食之際..發現隻軟殼蟹同埋蟹柳沙律收得好隱蔽..而且越食越有..成個人安心晒..蟹柳沙律調味非常之唔錯..加上蕃茄同生菜
🇭🇰 Café 在太古 🇭🇰
。uen cafeteria
。東達中心11樓101號舖
軟殼蟹配蟹柳沙律吐司
。HKD75
黑松露大啡菇煎蛋吐司
。HKD68
藍檸檬梳打
Blue Lemonade Soda
。HKD35
🤫 時下嘅少女食嘢都係雀仔肚..而位於太古東達中心以三文治為主食嘅uen cafeteria..就應該最啱佢哋㗎啦..又靚又好食又唔使好貴亦都唔使好飽..今次我就試咗軟殼蟹配蟹柳沙律吐司..同上次一樣佢哋嘅三文治全部都係即製..等咗十分鐘三文治終於都到啦..望落去色彩繽紛..但係點解我見唔到軟殼蟹嘅..個心驚緊唔夠肉食之際..發現隻軟殼蟹同埋蟹柳沙律收得好隱蔽..而且越食越有..成個人安心晒..蟹柳沙律調味非常之唔錯..加上蕃茄同生菜非常陪襯..然後軟殼蟹熱辣辣脆卜卜但係唔算係好油膩..呢份三文治下次可以encore
🤫 in腸妹妹就揀咗個齋包..黑松露大啡菇煎蛋吐司..(老實講..對我呢個食肉獸嚟講大啡菇吐司..相當唔吸引😆) 但係原來佢嘅黑松露味非常之香濃..個三文治未拎到上枱已經聞到..阿妹話大啡菇雖然煎得香但係keep得住非常之Juicy..加埋隻煎蛋少少蛋黃流出來..又係另一個享受嘅境界
🤫 至於嘢飲..今次我就試咗杯Blue Lemonade Soda..其實冇嘅..都係普通嘅Lemonade Soda..味道唔會太酸好醒胃..不過顏色就真係好鬼靚..搖吓佢之後會變Tiffany Blue..打卡一流
🤫 總括嚟講..uen cafeteria嘅輕食從來冇令人失望過..但係要留意番座位唔係太多..如果想堂食嘅話就要早啲嚟啦..買外賣嘅話都要有個心理準備等十分鐘左右啦..話晒人哋都係即叫即製仲要包得靚靚俾你拎走㗎嘛..食好嘢千祈唔可以心急..而且我都深信我應該一個月都會嚟呢度兩三次㗎啦
🤫 黃色經濟圈
。。
翻兜指數:🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️ (5個🙆🏻♀️為翻兜爆燈)
💮已翻兜次數:2次💮
。。