話說那天同中同去食生日飯,因為係weekday的關係,就大家放工方便,所以揾左尖沙咀的餐廳。呢間餐廳係地鐵站isquare一出行5分鐘左右就到。一入到去覺得環境都幾闊落,幾適合傾計。個餐牌選擇都好多,最後我地叫左四樣野食,分別係和風北海道帶子配魚子沙律、黑松露大啡菇意大利飯、明太子海膽意粉同香煎牛肋骨。飲品方面我就叫左杯cocktail Celebration, 切合慶祝主題。一嚟就係上個沙律,的的飾飾,以為只係賣相好睇,點知食落勁鮮味,真係令人吃出望外!之後嚟既係意粉同意大利飯,兩個都好creamy,唔乾身,味道恰到好處,讓人好想添完一次再一次。自己平時都鍾意大啡菇,雖然配黑松露係常見配搭,但呢度真係煮得好好味,值得其他大啡菇同好人士嚟試下。而我就係第一次食海膽配意大利飯,以前都係食日本野先食海膽,有時係香港都好少食到好味既,呢度就真係好好味,係新鮮同香的。牛肋骨就真係好大份,有35oz。本來以為會多骨,但又唔會喎,勁多肉食。因為之前食左意粉同飯,三個人最後食唔曬,所以有啲可惜。建議女士們,大家下次嚟想食牛肋骨,另外配一個意粉或飯,再加前菜或小食,其實都可能夠啦。呢度地理位置方便,食

和風北海道帶子配魚子沙律

明太子海膽意粉

香煎牛肋骨配雜菜

呢度地理位置方便,食物質素又高,值得encore!

2019-02-21
慶祝紀念