2019-06-08 260 瀏覽
藝人鄧一君係我朋友少年時的偶像,當然一講出嚟就知道大家嘅年齡層啦!佢怕羞咁話所以叫陪佢。油麻地開咗一間叫一君士多連古天樂都有去親身支持,但我比較喜歡尖沙咀店因為座位闊落,而且經常見到一君打理店舖,可以要求合照呀!平日晚上放工後,天氣炎熱無胃口,一於去一君 食碗豪華版的車仔麵,對自己好一點。除了招牌車仔麵我也愛他的火焰黃牛芝士飯。《霸王麵》 $98材料豐富而且全部高貴食材,不用$100已經有鮑魚、廣島蠔、花膠、蝦;賣相已經令人興奮。原隻鮑魚好味彈牙,廣島蠔鮮味軟滑,花膠夠晒滋潤,畫龍點睛的麻辣汁,回味無窮!《火山之牛飯》$78有火焰芝士的感覺,牛肉份量足料,芝士拉絲,加上秘製醬汁,跟飯食一流。《自選三餸車仔麵》 $40車仔麵最有代表性我都覺得係咖喱陳皮魚蛋、軟滑牛筋、惹味牛腩;在配搭埋經典嘅粗面底,推介!《蘑菇芝士雞翼》$32好有心的一個小食,蘑菇芝士好似爆漿一樣,新鮮滾熱辣,雞翼皮脆肉嫩,口感好正!《香蕉成熟船》 $48記得香蕉成熟時,一定要留肚食返個甜品,好豐富嘅香蕉船,有香蕉又可以揀兩球雪糕,同埋格仔餅。我自己覺得奶茶味同埋荔枝味雪糕好正。《薄荷梳打》喺咁熱嘅天氣飲杯冰涼飲品真係涼

《霸王麵》 $98

《火山之牛飯》$78

《自選三餸車仔麵》 $40

《蘑菇芝士雞翼》$32

《香蕉成熟船》 $48

《薄荷梳打》
喺咁熱嘅天氣飲杯冰涼飲品真係涼透心。

除咗食物美味之外,加上 一君的熱情招呼,今晚這一頓飯真的是物超所值。
  • 霸王麵
  • 香蕉成熟船