2011-01-11
砵蘭街x碧街, 由於永東車站既關係, 越嚟越多食肆加入, 而八景島就係最近新加入既日本料理由於係正屋企附近, 更係點都要試下得唔得啦!2點行過~門口有位哥哥派傳單~問佢拎傳單&問左佢幾少少資料~午餐12-3點, 其他時間3-12點, 無下午茶時間初初聽到無下午茶, 有少少失望! 但之後睇下lunch menu都唔錯, 幾吸引~而且新張期間有9折! 所以都係幫襯番!三丁友order左三個lunch set豬軟骨拉麵拉麵夠煙韌, 湯底都夠濃~唔錯, 正常應該有既水準咖哩吉列豬扒飯日式咖哩本身偏甜, 我一般好, 比較鍾意印度咖哩嗰種辛味, 但e個都算幾好, 有好香既咖哩味, 而且d飯多到嚇死人(見相)牛仔骨定食牛仔骨燒到啱啱好! 唔會太老! 好味!!!三款定食, 都有跟味噌湯+兩個前菜(粟米沙拉&海草沙拉), 粟米沙拉個汁酸酸哋,超正!!整體嚟講, 比我期待既好! 一定會再嚟!三人埋單$100唔駛, 佢既9折, 唔係加一後再折, 而係免加一再9折, 真係好抵!! 食左一個好豐富既luch!! 如果細食既人, 2個餐係夠分!
由於係正屋企附近, 更係點都要試下得唔得啦!
午餐12-3點, 其他時間3-12點, 無下午茶時間
三丁友order左三個lunch set
豬軟骨拉麵
拉麵夠煙韌, 湯底都夠濃~唔錯, 正常應該有既水準
咖哩吉列豬扒飯
牛仔骨定食
牛仔骨燒到啱啱好! 唔會太老! 好味!!!
整體嚟講, 比我期待既好! 一定會再嚟!