2024-05-11
是晚來了霸嗎食拉麵,八點左右來到,店內八成滿坐,氣氛熱鬧。等左一陣,店員安排入座,好好彩有張卡位🥰店員隨後送上餐牌、qr code 等,亦熱心介紹餐廳有拉麵、石鍋飯、小食等供應,睇睇食咩先。⭐花雕雞卷藥膳雞白湯拉麵見店員落力介紹呢款期間限定,加上葯膳又有興趣便試下啦😆賣相唔錯好多料,上枱已聞到好香葯材味,湯頭入口鮮味甘香,雞卷件厚切超重酒味,味道真心正,但感覺好似台灣麵,哈哈,花雕醉雞🤣⭐辛辣炙燒豚肉味玉拉麵朋友就揀左辣味拉麵,貪呢款有溏心蛋。湯底用上豬骨同雞骨煲成,鮮味濃郁,加上辣椒更惹味😋叉燒半肥瘦入口即化,溏心蛋勁流心有蛋香,好味😋⭐沙拉唐揚炸雞跟餐可用優惠價加炸雞兩件,要了份沙律醬口味的,雞球勁大粒😂未見過咁大嘅唐揚炸雞,剛炸起熱辣辣,雞肉嫩滑多汁,正喎🤤⭐沙律豚肉丼朋友話唔飽又加左碗飯,三十幾蚊有碗豚肉飯好抵,上到枱呆左,咁多沙律醬嘅😳朋友見狀大喜,佢至愛蛋黃醬,越多越開心😆豚肉炆得軟腍,飯香軟,呢碗丼都好食喎。⭐白米雪糕自己就跟餐要左杯雪糕,揀左白米口味,好得意,雪糕入面真係有米粒😆香滑雪糕中帶點口感。好好味,湯都飲晒🤤
見店員落力介紹呢款期間限定,加上葯膳又有興趣便試下啦😆賣相唔錯好多料,上枱已聞到好香葯材味,湯頭入口鮮味甘香,雞卷件厚切超重酒味,味道真心正,但感覺好似台灣麵,哈哈,花雕醉雞🤣 ⭐辛辣炙燒豚肉味玉拉麵
朋友就揀左辣味拉麵,貪呢款有溏心蛋。湯底用上豬骨同雞骨煲成,鮮味濃郁,加上辣椒更惹味😋叉燒半肥瘦入口即化,溏心蛋勁流心有蛋香,好味😋 ⭐沙拉唐揚 炸雞
跟餐可用優惠價加炸雞兩件,要了份沙律醬口味的,雞球勁大粒😂未見過咁大嘅唐揚炸雞,剛炸起熱辣辣,雞肉嫩滑多汁,正喎🤤 ⭐沙律豚肉丼
朋友話唔飽又加左碗飯,三十幾蚊有碗豚肉飯好抵,上到枱呆左,咁多沙律醬嘅😳朋友見狀大喜,佢至愛蛋黃醬,越多越開心😆豚肉炆得軟腍,飯香軟,呢碗丼都好食喎。 ⭐白米雪糕
自己就跟餐要左杯雪糕,揀左白米口味,好得意,雪糕入面真係有米粒😆香滑雪糕中帶點口感。 好好味,湯都飲晒🤤