6天前
行過尖沙咀見到呢個鋪位之前一直無開門好耐既cafe,竟然轉左做phi!即刻入去試下先~Soufflé menu大致上都係差唔多,加咗款聖誕限定口味,發現主菜好似加咗d新款式,就叫左兩款黎食慢煮鴨腿巴馬火腿燉飯呢個燉飯個汁既味好好味,有少少菇菌香味,加埋d火腿,食落有少少咸香味,又夠creamy。隻鴨腿都算大隻,唯一可能因為慢煮,d肉唔係好嫩,有d「鞋」,不過香味好夠。雙重芝士肉醬貓耳朵粉之前食過佢既basic版肉醬意,今次呢個可以話係升級版!d芝士碎多到成座山咁好吸睛,而且加埋d肉醬食味道再提升咗,更香芝士味,肉醬鮮味更濃郁👍🏻另外都係例牌叫咗個原味Pancake,唔知會唔會關試業事,上pancake時間比較耐,同個黃金比例做得唔夠好,唔夠鬆軟同好快會流晒氣偏咗,同我上一篇Phi 食評一樣,都係覺得中環分店既好食d。
慢煮鴨腿巴馬火腿燉飯
雙重芝士肉醬貓耳朵粉