2012-11-26
火山石位於女人街近家樂方向,沿沙嗲王直行就到。之前嚟過幾次,知道客人唔算少,大約7點就會開始要等位,所以都會刻意6點半左右到,不過今日收工後去都成8點3左右,門口依舊有7-8個人等緊,所以我同朋友拎完號碼就去旁邊睇下精品先,不過一睇完就立刻有位啦,仲要好似我地個號碼過左一兩個,個店員都好好人照俾返我地入。上次嚟食過個海鮮湯鳥冬真係好好食!! 不過今次賣晒,所以我地叫左其他湯底,雖然冇海鮮咁濃味,不過都依舊係好味! 大家食烏冬果時要小心d,唔好食得太急,因為佢真係好夠熱,偶爾我地會唔小心燙親個嘴 反而我朋友唔想食烏冬叫左個鰻魚飯,佢見到我地彈牙又入味又香既烏冬,都好後悔。佢有塊胡痳炸豬排,我反而覺得比較一般,可能係我犯賎喜歡食面包康炸既多de間小店小食唔算多,我地試左三樣,個菇同豆腐都幾好食!! 個菇係唔油gar!!乾乾地之外仲有味!!! 平時出面食好似普遍都好油,所以係到食佢真係有點驚喜! 豆腐表面唔係炸到脆晒果種,加上內裡幾滑,配埋佢個汁好正。如果食6點幾7點果轉就可憐d,因為佢店面有限,門口又有人排隊,所以d職員會勁準時咁叫你埋單走,不過今次食第2轉就坐左好耐輕鬆少少~~ 下次都一
反而我朋友唔想食烏冬叫左個鰻魚飯,佢見到我地彈牙又入味又香既烏冬,都好後悔。 佢有塊胡痳炸豬排,我反而覺得比較一般,可能係我犯賎喜歡食面包康炸既多d e間小店小食唔算多,我地試左三樣,個菇同豆腐都幾好食!! 個菇係唔油gar!!乾乾地之外仲有味!!! 平時出面食好似普遍都好油,所以係到食佢真係有點驚喜! 豆腐表面唔係炸到脆晒果種,加上內裡幾滑,配埋佢個汁好正。 如果食6點幾7點果轉就可憐d,因為佢店面有限,門口又有人排隊,所以d職員會勁準時咁叫你埋單走,不過今次食第2轉就坐左好耐輕鬆少少~~
下次都一定會再嚟!!!