2018-07-12
其實同男朋友成日都去銅鑼灣食晚飯,次次都係食我地食慣既米線,今次試下食啲樓上鋪頭先。我地係登龍街咁多食市中揀左JK Kitchen黎試,都好耐無食過越式野lu。出面同裡面既裝修都好靚,感覺好乾淨。入到去,加分位係有個大電視🤓第一道餸係越式豬扒飯,賣相好野味,豬扒配炸蒜同葱真係無敵既組合,豬扒唔林唔硬,少脂肪得黎唔乾,啲白飯都好好味,perfect!第二道係越式春卷河粉,分左三碟咁咁上,好鐘意佢張青檸,辣椒,芽菜分開上,真係幾貼心,可以鍾意攞幾多就攞幾多,男朋友唔鍾意食芽菜就冇落過🧐春卷炸得好脆,食落又唔係好油,同埋好大條好足料呀!第三道菜係越式雞肉串燒,雞肉調味得幾好,好似唔洗點醬都好有味。甜品黎啦,呢杯係三色啫喱呀!真係有三隻包好有誠意,上面仲有椰果食,勁好味!到飲品啦,我覺得係今晚既重點,真係無嗌錯,就係越式三色冰啦!呢杯真係無敵大杯,由最底講起,有爽口既浪粉,之後有巨大既椰子冰,睇落好似一座雪山咁,最上有勁多紅豆,真係好正好抵飲!另一杯就係清浪既椰子水。整體黎講,上菜快,服務好,環境好,味道好,應該會再黎食。
出面同裡面既裝修都好靚,感覺好乾淨。
入到去,加分位係有個大電視🤓
春卷炸得好脆,食落又唔係好油,同埋好大條好足料呀!
另一杯就係清浪既椰子水。
整體黎講,上菜快,服務好,環境好,味道好,應該會再黎食。