2018-06-09 15 瀏覽
香芒牛油果大蝦沙律:好多芒果同蝦,好新鮮,份量十足!蕃茄好甜,沙律醬多,個味亦調得好好!蕃茄湯 (二人餐嘅餐湯) : 雖然係餐湯,但係亦好足料,裏面有大大嚿番茄,好濃蕃茄味!一口鵝肝多士:鵝肝絕對唔止一口!店主好好人,見我哋有兩個人,主動問我地使唔使幫手分開一半!燒多春魚:一碟有好多條,燒得啱啱好,唔會太乾!金菇牛肉卷:牛肉唔會太肥太韌或者太乾,所以唔會好難咬,醬汁亦都調得啱啱好!特色炸拼盤:個天婦羅蝦超級好味,個皮食得出係有質素既炸粉,蝦亦好新鮮好大隻 雞翼亦都炸得唔錯,好 juicy!雞軟骨亦都唔會太乾,肉同軟骨嘅比例啱啱好!鐵板日本和牛:有得揀自己燒或者廚師幫手燒,我哋揀咗廚師燒。和牛好正,好重牛味!火候亦都控制得啱啱好,出面熟,入面唔會話全熟,good!配料亦都好好味!鐵蛋韓式辣味五花腩:五花腩既脂肪份量啱啱好,食落好爽口!五花腩亦腌得好入味,好濃嘅泡菜味,辣辣地,果然好韓式 隔離嘅泡菜同埋沙律菜都唔可以睇小佢地,一啖肉一啖菜一啲都唔漏!鹽燒筍殼皇:鋪頭嘅另一傑作 條魚好滑,多肉又唔多骨,一個字,正!芝士燒原隻波士頓大龍蝦:好多海膽!好多蟹子!好多芝士!全部嘅嘢加埋個味好夾!龍
香芒牛油果大蝦沙律

是日餐湯

一口鵝肝多士

燒多春魚

燒多春魚:一碟有好多條,燒得啱啱好,唔會太乾!
金菇牛肉卷

特色炸拼盤

鐵板日本和牛

鐵蛋韓式辣味五花腩

鹽燒筍殼皇

鹽燒筍殼皇:鋪頭嘅另一傑作
條魚好滑,多肉又唔多骨,一個字,正!
芝士燒原隻波士頓大龍蝦

芝士燒原隻波士頓大龍蝦:好多海膽!好多蟹子!好多芝士!全部嘅嘢加埋個味好夾!龍蝦大大隻,啲肉好新鮮!
野菜湯烏冬

野菜湯烏冬:湯底唔會太鹹,份量都幾大份,好似食極都食唔完咁

炸黑芝麻湯圓
炸黑芝麻湯圓:另一回味之作!原來湯圓炸都可以好好味!個湯圓皮唔會太乾,食落好煙韌,內裏亦都好多流心嘅黑芝麻

嘢飲方面,我哋飲咗青檸話梅梳打同埋菠蘿汁。青檸話梅梳打好重話梅味,飲到最尾都唔會話變淡!菠蘿汁亦都好重菠蘿味!
2018-06-07
香芒牛油果大蝦沙律