2018-02-08 46 瀏覽
天氣持續寒冷,最好緊係打邊爐啦!  出開旺角辦年貨, 上OPENRICE 找來就近的滾喜來一試!我們習慣早食飯, 去到店舖時間尚早, 未有好多人, 可以立刻入坐! 不久到了晚飯時間,迅間就坐滿客人了! 所以有需要可以訂座哦!火鍋店裝修似西餐廳CAFÉ 等, 全都以卡位報局,坐得舒適!ORDER 紙有兩面,除了火鍋外他們還有雞煲好選哦!  不過今次我們就選擇了鴛鴦鍋 --- 麻辣 拼香茜皮蛋。火煱料方面, 我地只有兩人不能選太多, 精選出想吃的。 頂級安格斯牛(小) – 份量不少哦,以一般火鍋店的牛肉計, 這份量一點都不算小牛肉沒有太油,牛味濃, 下湯滾幾秒加入麻醬同吃,正! 打邊爐不能沒有牛啦! 我們沒有點到最貴的那款安格斯雪花牛, 這款也不賴哦,性價比高的! 下次可再試高一級的!手打五寶丸 – 每款兩粒, 每人一粒剛好!  他家的手打丸真才實料, 真正手打! 入口彈牙爽口! 其中的其金墨丸,入面包著咸蛋黃! 驚喜好味! 牛栢業- 同是大大份, 入口爽口無腥味,呢個價錢無得輸! 再來呢個就唔駛滾可即食的超邪惡物品!!!  他們的招牌菜------ 炸黃金魚皮!! 現在好流行呢種來自新加

火煱料方面, 我地只有兩人不能選太多, 精選出想吃的。

牛栢業- 同是大大份, 入口爽口無腥味,呢個價錢無得輸!
現在好流行呢種來自新加坡的零食, 不過呢個來自店家新鮮即炸, 真係不得了, 熱辣辣加上咸蛋黃的香氣,入口香脆無比!  熱氣死都要清咗佢呀!
菜類方面, 我地選擇皇帝菜, 同樣新鮮。
為咗可以減低個炸魚皮O既熱氣,我地仲叫咗竹蔗茅根頂一頂! 非一般的街外貨, 看得到的足料,又不會過甜, 有誠意之作!
呢間火鍋絕對有驚喜,新鮮足料,服務亦好,回頭率高之選。