2018-08-11 114 瀏覽
我家話事人ss最好鐘意食泰菜,今晚search 吓有乜好食之際,搵到呢間應該開咗無耐嘅泰國菜!唔係太熟沙田圍呢區,但出馬鐵站行5分鐘就到都算方便。因為食咗tea,唔算太餓,點咗D小食一客三粒的流心芝士蝦波波,炸得幾香脆,蝦丸部分亦好彈牙,但如果可以,芝士心部分多D,流心效果先會好,宜家味道可以嘅。泰菠雞鮮果沙律,大半個新鮮菠蘿螺旋形切出已經好考功夫,上面嘅雞肉鹹鹹辣辣,配埋菠蘿同其他生果粒嘅酸,好開胃!街頭泰式生菜包,生菜新鮮卜卜脆,但辣度就真係爭D,係清淡版⋯飲品方面,我見有杯叫驅魔師沙冰個樣幾特別,平時藍色野飲多數係薄荷野,但呢杯係荔枝加藍柑,酸酸哋,幾fresh,有少少驚喜咁啦!

因為食咗tea,唔算太餓,點咗D小食