2011-05-08
母親大人想食pizza, 即使自己on diet, 亦「皇命難違」叫了二人套餐, 因為網上訂購超過$180會多送一客意粉最後加了煙肉菠蘿芝士酥 和 蒜蓉包半小時後就可以外賣自取, 用恆生信用卡還有九折, 抵! 去到自取, 單上沒有多送的意粉, 服務員打開外賣傳單, 指著一行細字話, 5月8日母親節不提供此項優惠不過這行字, 放在一角, 細得用HI-TEC-C原子筆點一點, 亦可以將整個字刪去, 感覺做得不夠大器 反正份量已足夠飽肚, 我亦沒有強人所難, 只怪自己未有一字不漏地將整份傳單看一次 超級夏威夷 (添加清甜菠蘿) 厚批: 菠蘿不覺有增加, 味道還可以 蒜蓉包: 自從點意炒不加送蒜蓉包之後, 就好少特別點這個, 口感鬆軟, 或者是外賣自取的關係, 沾了濕氣, 不夠脆口 煙肉長通粉配松露香草醬: 多芝士, 焗得剛剛好, 兩老對松露香草醬不甚受落 煙肉菠蘿芝士酥: 酥皮鬆脆, 菠蘿很juicy, 材料雖然普通, 但好吃
叫了二人套餐, 因為網上訂購超過$180會多送一客意粉
最後加了煙肉菠蘿芝士酥 和 蒜蓉包
半小時後就可以外賣自取, 用恆生信用卡還有九折, 抵!