2016-11-11 788 瀏覽
之前有食過灣仔的李家,今日路過土瓜灣見到有李家,諗住都唔會差得去邊,咪入去試下。我地一行二人,叫左一隻原味雞,一碗年糕湯、一碟海鮮煎餅。首先講講海鮮煎餅,um........好似食緊唔熟嘅麵粉漿一樣。唔香、唔脆,酒樓嘅煎薄撐都好食過佢。年糕湯都可以,但嚟得李家,主菜一定係炸雞。但食左兩啖已經心中爆粗中!啲雞肉乾到呢,越食條脷越鞋,但由於餓到胃痛,都硬啃左幾嚿!老公都係餓疷一名,佢都一路食一路黑面,佢第一次食韓式炸雞,今次俾左個壞印象佢,可能之後都唔同我去食炸雞了。仲有,其實之前去開李家或韓兄弟,都會有凍麥茶或水飲,呢間~~~係乜都冇!就算問佢,佢都唔會俾,但你可以俾錢Order. 其實,佢啲雞已經好乾,乾啃真係好易會啃親的。總之,如果大家唔介意啲雞鞋烚烚,又冇水/茶飲,dry啃的話,可以去試下。但我同老公一定冇下次!亦會通知身邊朋友勿試呢。
我地一行二人,叫左一隻原味雞,一碗年糕湯、一碟海鮮煎餅。

2016-11-11