2022-10-22
諾士佛台新開酒吧餐廳,位置方便第一間就見到,適逢happy Friday,Outdoor 位置已經坐滿晒人,餐廳裝修非常型格,環境昏暗,超有氣氛,非常適合飲酒聊天,輕鬆一下👍🏻👍🏻🍝▪️越河蟹肉,加拿大海膽,蔥油意大利粉 $ 198意大利粉是屬於乾炒比較乾身非常香嘅蔥油味道,餡料充滿香料和蟹肉,好香口,面頭再加上加拿大海膽,味道好濃郁,好食🍟▪️薯條,自家芥茉,松露醬 $ 58飲酒當然要食薯條,新鮮即炸,外脆內軟,這裏比較特別提供多款醬汁,有自家製芥末醬,少少甜辣,松露醬充滿松露香非常惹味,當然也可以點最原始既茄汁,一樣咁好食🍗▪️香辣鮮檸皮脆炸雞翼 $ 68脆炸雞翼外皮非常香脆,肉質嫩滑,味道帶少少香辣,最特別係有清香嘅檸檬皮,第一次食呢個味道幾特別▪️(HH)Unwritten Rules $ 336 (bar top only)@ $168唔識點最好交俾調酒師幫你選擇,全晚最期待最吸引就係呢兩杯飲品,顏色和裝飾完全係靚到唔捨得飲,而且味道重好啱我哋🍹Strawberry SourVodka, Strawberry, Cranberry, Sweet & Sour見到面頭嘅花靚到
🍝▪️越河蟹肉,加拿大海膽,蔥油意大利粉 $ 198
🍟▪️薯條,自家芥茉,松露醬 $ 58
🍗▪️香辣鮮檸皮脆炸雞翼 $ 68
▪️(HH)Unwritten Rules $ 336
(bar top only)@ $168
🍹Strawberry Sour
見到面頭嘅花靚到咁,已經影相影到癲,真係好靚,調洒師好有心機裝飾, 味道清甜入口充滿果香,酒精成份唔太高,非常適合女仔飲
🧊Bartender Secret Recommendation
這杯顏色好似天空嘅藍色一樣咁靚,面仲有一層白色嘅泡泡就像雲一樣,好喜歡,調酒師堅決不肯透露用什麼材料造成,我亦唔太飲得出,但味道幾清甜,加埋泡泡一齊飲口感好得意