2017-07-16
朋友話想黎食依間好耐,今日見得閒就同佢黎食啦。平日7點幾左右既食飯時間,拎完飛等左15-20左右就有位。選擇唔多,主打既都係幾款。想試多啲嘢食,就決定嗌二人餐C($238),有一個沖繩芝士火鍋拼盤、岩鹽蒸雞宮島豚骨炊飯同豚梅肉壽喜燒讚岐烏冬。再揀左黑糖吉士脆包,嘢飲就係跟餐既蜜桃茶。落單只係需要劃係張menu到再比個侍應就得,方便又快捷。個侍應都會覆一次,有冇劃錯啲嘢食好快就上晒枱,都幾多嘢食,逐樣逐樣講啦先試左佢個芝士火鍋拼盤既炸雞同薯條先啦。個芝士完全係一pat嘢,係個火唔夠力整溶個芝士定係點無乜芝士味又唔好係正常芝士火鍋咁可以點黎食之後叫佢比左個蜜糖芥末醬黎點,好食好多到個飯同烏冬啦~飯既芝士可以任加,我總共落左三次芝士,都係一樣無乜味,好似係為有芝士而落芝士咁,味道好一般至於烏冬...就係一個好普通既烏冬......至於肉方面,我個人黎講覺得豚肉好食過雞。豚肉好滑,配埋佢上面個汁幾好味雞肉就係一舊無乜味又唔多吸引既雞肉....個黑糖吉士脆包,我地食嗰陣已經係凍,唔知係原本就係凍定我地擺得太耐,佢凍左。佢啲嘢食一次過上,搞到我地有少少都唔知應該食咩好個包唔算太脆,有少少硬,同啲吉
啲嘢食好快就上晒枱,都幾多嘢食,逐樣逐樣講啦
到個飯同烏冬啦~ 飯既芝士可以任加,我總共落左三次芝士,都係一樣無乜味,好似係為有芝士而落芝士咁,味道好一般
至於烏冬...就係一個好普通既烏冬......
個黑糖吉士脆包,我地食嗰陣已經係凍,唔知係原本就係凍定我地擺得太耐,佢凍左。佢啲嘢食一次過上,搞到我地有少少都唔知應該食咩好個包唔算太脆,有少少硬,同啲吉士好似分開左咁,夾埋一齊唔見話係特別好食
最好食就係個唔需要技巧既胡麻醬豆腐,豆腐夠凍,醬汁都足夠每一啖食落都有
甜品方面就係海鹽焦糖冬甩新地,雪糕配埋焦糖醬好好味但係個冬甩就有種油溢味咁,唔太討好
飲品算係唔錯,味道唔似係嗰啲落好多糖漿既嘢飲,反而有少少茶既澀味得黎又有蜜桃既甜
總體黎講,餐廳既食物幾啱港女影相,味道就見仁見智啦~但我試一次就夠了,真係諗唔到有咩理由會黎多次