2023-03-26
足料天然食材甜品店🥰估唔到屋村商場入面竟然有間甜品店,主打豆品系列,價錢都幾貼地,一於試下先🙌🏻我地叫左👇🏻💛 芋圓3號 (豆腐花/紫米/仙草/花奶)$36 (另加小丸子$8)小丸子份量非常多,而且粒粒都好有咬口,煙韌控必試😙芋圓同豆瓜圓都食到少少原材料既味道,仙草份量好多,而最底既豆腐花非常軟滑,豆味好香~本身default係花奶底,唔會太甜,好適合我口味,另外仲可以免費轉黑糖/紅糖/豆乳/煉奶/冰糖椰汁底,口味夠曬多元化👍🏻💛 雜果西米芋圓 $42水果種類好多,有紅火龍果/芒果/西瓜,令到成碗甜品顏色好繽紛,西米露甜度適中🤗overall黎講係間幾貼地既甜品店,味道貼近香港人口味,種類都好多元化,有機會一定要試下😋📍 豆研心事 沙田沙角街6號博康邨街市地下50號舖📌人均消費: below $50
我地叫左👇🏻
小丸子份量非常多,而且粒粒都好有咬口,煙韌控必試😙
💛 雜果西米芋圓 $42
📍 豆研心事