2021-11-22 31 瀏覽
地址-Romanne Leisure Food Concept (砵蘭街)旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓前排同朋友出旺角睇戲,睇完後朋友介紹呢間野唔錯,唔好講太多,即上去睇睇,首先見到個裝潢都幾有特色,有個開放式廚房可以睇睇廚師點樣製作食物,呢個安排幾好,我地每人都點左個一人餐黎食,佢包左沙律,湯,多士同飲品,好抵咁,佢個沙律D醋係有D柚子味,酸酸甜甜咁,幾開胃,個包就睇住佢剛焗起就上碟,脆卜卜咁,好正,湯就係甘荀湯,我地好怕甘荀有陣奇怪味,不過呢碗湯完全冇呢個問題,好好飲。💋黑松露溫泉蛋烤大啡菇粗管通粉,一上碟就比佢個大啡菇同溫泉蛋吸引左,勁大件,一切開又有流心的效果,佢鋪滿左勁多芝士同埋有黑松露醬作點綴,勁香芝士味,又做到拉絲的效果,勁正,佢通粉煮得剛好,唔會過淋,滿滿的芝士味,勁滿足。💋吉列蝦鮮蜆喇沙稻庭烏冬,初初我地以為佢D烏冬唔會太多,但食食下又唔係喎,爭D食唔晒咁多烏冬,佢用左稻庭烏冬關係,食落都彈牙,浸耐左都唔會淋,幾好,佢D吉列蝦睇住佢岩岩炸好就放上去,勁脆身,肉質都算新鮮,唔會話太霉,佢蜆方面用左較貴價的鑽石蜆(自稱專家的朋友表示),肉又厚,又冇沙,勁正,佢湯底好濃郁,
旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓

💋吉列蝦鮮蜆喇沙稻庭烏冬,初初我地以為佢D烏冬唔會太多,但食食下又唔係喎,爭D食唔晒咁多烏冬,佢用左稻庭烏冬關係,食落都彈牙,浸耐左都唔會淋,幾好,佢D吉列蝦睇住佢岩岩炸好就放上去,勁脆身,肉質都算新鮮,唔會話太霉,佢蜆方面用左較貴價的鑽石蜆(自稱專家的朋友表示),肉又厚,又冇沙,勁正,佢湯底好濃郁,又唔會話太辣,幾好。

💋黑松露薯條,我睇住佢炸起就上碟,所以一上枱就出晒煙咁,勁正,薯條炸得脆身又實,蘸埋D黑松露醬,好爽,佢好貼心地跟埋茄汁比我地,方便某D人的喜好。

2021-11-10