2020-10-30 67 瀏覽
又要恭喜多一位朋友成功上車啦!我哋全部冇父按嘅只可以住好細間嘅納米樓,但係樓價已經飛到上天。今次好姊妹選擇大角咀利奧坊,樓下就有間吃好麵的,不用多想一於試吓佢嘅麻辣麵是怎麼好味道。慶記 裝修富有東方色彩的中菜麵館,座位空間闊落,不會逼夾而且有安全距離,衛生措施都做得很好,食客可以食得安心。點姐比較忙,我們用QR code 下菜單非常方便快捷,食物即叫即製熱辣辣亦很快送上。紅油百花抄手 $52紅油抄手一向是我的最愛,味道也不錯,麻辣味道十分突出,嗜辣的食客可以要求大辣,下單時自行選擇非常有彈性。值得推介,一口咬落去爆多湯汁而且幾鮮甜,好香嘅肉味,質感彈牙,口感豐富。口水醉雞卷 $30口水辣得非常惹味,冷盤小吃醉雞卷,啱晒懶惰的我,啖啖雞肉軟腍入味,肉質軟滑,酒味濃淡適中,不能錯過。茶燻煎軟雞 拼 滷肉菜飯 $62人氣推介之一茶燻味道清香,淡淡的滲出來,煎軟雞 外脆內軟又多肉汁,拼滷肉菜飯 很有驚喜。香酥排骨 拼 滷肉慶麵 $66每一啖香酥排骨 都充滿肉香,香脆可口,滋味無窮,真係會一試愛上。特色慶麵好彈牙味道的確唔錯,麵的份量很大,材料豐富有豆卜、白蘿蔔、韮黃,熱湯鮮甜,加了辣帶來澎湃的

紅油百花抄手 $52

口水醉雞卷 $30

茶燻煎軟雞 拼 滷肉菜飯 $62

香酥排骨 拼 滷肉慶麵 $66

特色慶麵好彈牙味道的確唔錯,麵的份量很大,材料豐富有豆卜、白蘿蔔、韮黃,熱湯鮮甜,加了辣帶來澎湃的味覺刺激,我個人口味覺得有辣勁,非常開胃。

吃了不少麻辣,飲支豆漿解辣,食完人都精神咗。

一間不錯的豪宅小店,菜式選擇多,食物有水準,不妨一試再試呢!
  • 醉雞卷
  • 小籠包