2021-03-12
久不久就會掛住Das Bier嘅德國豬手,今日又捉老公陪我嚟過下口癮German Pork Knuckle with Sauerkraut & Potato Salad $218必點嘅豬手!我本身食任何肉都唔食皮,但呢個豬手嘅皮真係做到又脆又煙韌。外皮脆得嚟又唔硬,肉質軟腍得嚟又有咬口,炸得非常出色豬手醃得好入味,有油香但唔油膩;配埋啲酸菜一齊食好開胃,一流絕配!伴碟嘅薯仔沙律都係誠意之作,好creamy好好食Das Bier Larger $48有豬手梗係要有啤酒啦~呢款啤酒口味清爽,微苦中又帶啲小麥嘅甘甜,算幾易入口。一啖鹹香豬手,一啖冰凍啤酒,冇得頂Strawberry Fantasy Smoothie $68超級好飲!沙冰打到奶昔咁細滑,士多啤梨味酸甜清新,一飲就知真係落咗好多新鮮士多啤梨;上面嗰層厚厚嘅芝士奶蓋鹹鹹地,芝味濃郁順滑,飲到最尾嗰啖都仲有芝士味呢杯奶蓋沙冰真材實料,飲完好似食咗個豐富甜品咁,絕對對得住價錢!
必點嘅豬手!
我本身食任何肉都唔食皮,但呢個豬手嘅皮真係做到又脆又煙韌。
Das Bier Larger $48