依間純白色咖啡店🕍已經開業了好幾年,剛得知小店最後營業至1月2日🥺,所以最後去支持下。咖啡店裝修簡約,好有歐洲小屋的感覺,以白色和木系為主,並用上大量素色乾花做裝飾💐,仲有不同的貓頭鷹模型🦉,如同咖啡店店名,好有和諧温馨的感覺🌾。咖啡店以西式食物為主,有供應主食:意大利飯🥘、意粉🍝、肉類🍖,亦有小食和甜品🥧,仲有手工啤🍺。🍽️ 胡麻醬雞翼雞翼🐓皮薄脆,炸粉唔會厚,雞肉醃製得入味,同胡麻醬出奇地夾。🍽️ 北海道軟殼蟹配黑松露扁意粉黑松露忌廉汁幼滑,醬汁唔算杰身,有淡淡黑松露味,再加入翠肉瓜粒🥒和洋蔥🧅,令意粉唔會膩,再加上炸得香脆的原隻軟殼蟹🦀,蟹肉和蟹膏好滋味😋!🍽️鰻魚意大利飯依款西日🇯🇵fusion菜相當特別,鰻魚🐟肥厚,醬油味豐富,唔會有骨,意大利飯偏軟身,飽滿吸收了忌廉汁,口感香滑,忌廉汁🍶並沒有調得太濃味,配上味道香濃的鰻魚🍛就剛剛好,裏面加入了雜菌🍄和紫洋蔥🧄,再鋪上大量鰹魚乾,豐富了整個飯的口感。🥧香蕉拖肥批香蕉味鮮忌廉和拖肥相間,但裏面混入片片香蕉🍌,上層有非常香脆的焦糖味果仁粒🌰,底層是牛油消化餅底🍪,口感多層次,唔會過甜亦唔膩,怕甜的我都覺得依個甜品超級好味😍!希望大家最

🍽️ 胡麻醬雞翼

🍽️ 北海道軟殼蟹配黑松露扁意粉

🍽️鰻魚意大利飯

🥧香蕉拖肥批

希望大家最後去支持下依間良心小店💞,結業真的相當可惜🥲,和店員閒談間,有透露會以網店形式繼續經營Hami Bakery🍩,詳情就要留意小店IG。

🙋🏽‍♀️想知更多飲食資訊, Follow Instagram: misslittlebigeater 🙆🏽‍♀️