2016-05-03
經常行過囍匯見到呢間甘有特色既外國餐廳都想入去試下,但次次都好多人就算數啦。難得今日lunch放早,有時間去等位。因為12點幾都算早,好好彩甘一去到就有室外座位啦。呢間餐廳室內比較少位,室外比較多位,呢個都係佢其中一個吸引之處。可惜,香港太熱啦,係接近成30度既日子坐係室外,真係一坐低就流曬汗。(所以奉勸各位怕熱既人,天氣熱千其唔好坐室外座位)叫左個叫"The Angler"既野。4/5 - The Angler:(左至右)朱古力牛角酥 - 好味,入面好多朱古力醬,偏甜雖然唔太酥 三塊麵包 - 比較硬身既麵包,加醬食或點橄欖油醋食都ok (不過如果個麵包熱會好食d)水煮蛋 (相中被遮住左)- 普通半熟蛋parfait - 生果好新鮮,有一層燕麥,有咬口,唔太甜,餐後甜品幾好吞拿魚醬 - 加左香料既普通吞拿魚,同麵包一齊食唔太夾芝士醬 - 無咩味,好似食緊鹽乳酪甘,其實我唔知佢係咩黎既,不過用黎同麵包食都ok煙三文魚 - 新鮮,好味,都幾多塊下其實成個set係飽既,因為有包,有甜品。可惜,成160蚊得甘少野食,又無野飲,真係幾貴下。食lunch黎講真係唔太抵,不過如果晚餐或週末黎hea下
叫左個叫"The Angler"既野。
朱古力牛角酥 - 好味,入面好多朱古力醬,偏甜雖然唔太酥
水煮蛋 (相中被遮住左)- 普通半熟蛋
吞拿魚醬 - 加左香料既普通吞拿魚,同麵包一齊食唔太夾
煙三文魚 - 新鮮,好味,都幾多塊下
其實成個set係飽既,因為有包,有甜品。
可惜,成160蚊得甘少野食,又無野飲,真係幾貴下。
食lunch黎講真係唔太抵,不過如果晚餐或週末黎hea下enjoy下都還可以,雖然個景觀係莊士敦道條馬路,但餐廳本身個裝潢幾靚幾外國。