2019-07-15 5352 瀏覽
黎呢度第二次,上一次 羅漢請觀音 係請大老闆食飯,今次到細老闆請我哋食飯 ,老闆話佢係嗌咗個套餐,再加左啲嘢。上一次黎我都覺得呢度啲嘢好食不過基於我係一個長洲原居民 而且而家住喺深水埗 成日都會行海鮮檔當然明白做餐廳一定要賺錢但係我都係覺得有點點而貴 所以我成日畀人鬧,出街食飯就咪鬼計埋啲咁嘅數啦不過有樣嘢想講,因為我哋訂咗包廂,唔知係咪呢個原因,成日都冇人server地好彩我平時有整開蒸火鍋所以知道時間如果唔係啲嘢就過曬火 有三款蜆, 全部鮮甜新鮮每人一隻繩子 都係鮮甜彈牙大帶子 一樣新鮮好食象拔蚌仔新鮮好食花蟹呢個要嚴重投訴,啲蟹係水蟹瀨尿蝦都係水嘅 真係有少少嬲佢哋有狗爪螺 168蚊斤呢兩條鹹鮮馬友非常出色呢啲肉類蔬菜我好似冇乜點食你啲牛肉好好食,蒸到熟都唔係好硬糯米飯我冇食過蒸鮑魚好食仲有著名嘅雞麵 同埋最尾食埋嗰啲粥個粥非常好食,雞麵都非常好食總之全部索汁嘢都係好食我哋叫咗個八人份量餐 ,再額外加野每人六百零蚊,到最後個粥都食唔曬開咗幾支啤酒同埋飲咗兩支香檳 但係你話係咪嗰啲食嘢飽又未係係我哋自己飲到飽 都係嗰句啦我係睇性價比比較重嘅人我真心覺得呢間嘢好食但係咁嘅價錢我喺出面
不過基於我係一個長洲原居民
而且而家住喺深水埗
成日都會行海鮮檔
當然明白做餐廳一定要賺錢
但係我都係覺得有點點而貴
所以我成日畀人鬧,出街食飯就咪鬼計埋啲咁嘅數啦

好彩我平時有整開蒸火鍋
所以知道時間
如果唔係啲嘢就過曬火

有三款蜆, 全部鮮甜新鮮

每人一隻繩子 都係鮮甜彈牙

大帶子 一樣新鮮好食

象拔蚌仔新鮮好食

花蟹呢個要嚴重投訴,啲蟹係水蟹

瀨尿蝦都係水嘅 真係有少少嬲

佢哋有狗爪螺 168蚊斤

呢兩條鹹鮮馬友非常出色

呢啲肉類蔬菜我好似冇乜點食

你啲牛肉好好食,蒸到熟都唔係好硬

糯米飯我冇食過

蒸鮑魚好食

仲有著名嘅雞麵
同埋最尾食埋嗰啲粥
個粥非常好食,雞麵都非常好食
總之全部索汁嘢都係好食

我哋叫咗個八人份量餐 ,再額外加野
每人六百零蚊,到最後個粥都食唔曬
開咗幾支啤酒同埋飲咗兩支香檳
但係你話係咪嗰啲食嘢飽又未係