2024-10-01
每逢星期五,頭痕,要找新點,西嘢,有酒飲,消費低,環境好,今次终於又找到。過咗中秋2天,想睇维園花燈,所以找此區,應該平過csw區。此店位於大坑邊皮, 圖書館後面,銅鑼灣富豪酒店 行去大坑方向較近,天后站往就遠,或乘丁丁在圖書館站落。週圍環境寧静,就算空地外就是巴士總站,內部裝修整體歐式氛圍,。點咗支澳洲酒$298, 我對澳洲就一般都係麻麻地,但呢支ok喎 dry,smooth,易入口。最抵係two for one, 任何意粉pizza沙律, 一律買一送一。雞肉牛油果沙律 $148, 烤雞胸肉,車厘茄,牛油果 火箭菜等,加油醋汁。凱撒沙律$135, 硬脆卜卜 煙肉, 滑香水煮嫩蛋, 索索甜生菜, 墨西哥三角餅,硬脆多士,咸香巴馬芝士。兩款沙律新鮮清爽, 足料。蟹肉扁意粉$158,蟹肉,伴車厘茄,濕濕地微微蟹汁加白酒香蒜意粉,清爽惹味,達水準。巴馬火腿薄餅$155, 薄及少火腿,薄芝士啱我,皮不厚不薄,小脆邊,一半留早餐食。每人平均不用$200,抵!
過咗中秋2天,想睇维園花燈,所以找此區,應該平過csw區。
每人平均不用$200,抵!