2017-07-30 186 瀏覽
龍蝦包呢股熱潮都係香港吹左好耐了,但依舊人氣不減。位於登籠街呢條出哂名多過江龍既小街入面,Lobster central呢間有賣多款海鮮包既小店甘岩做緊shrimp roll買一送一,$98就有2個包,真係抵到爛呀。叫左2個蝦包$98,另外加左個炸蕃薯條$38 。個包真係十分驚喜,蝦既份量十分多,太約有十粒,而且唔係細蝦,而係大蝦,我估應該係1隻分左2粒。蝦本身已經撈左沙律醬,好fresh,唔係我地平時超級市場買個隻好膩,好heavy既沙律醬。包有烘過,邊邊位有少少脆,入面好軟熟。講返d蝦,真係好爽口好彈牙,好有蝦味。成件事真係好搭,如果$98一個對於我黎講可能會係試過就滿足了,但如果隔唔時有買一送一,如果經過,我應該會做左常客,因為我真係好鍾意食海鮮。炸蕃薯條又係一個驚喜,一睇份量就已經嚇親我,又多又長。而且係岩岩炸起,熱辣辣脆卜卜,香甜軟棉。配埋特製沙律醬真係一個人食完成份重想encore,真係好邪惡呀。好想知道幾時想有其他包會買一送一,好想試哂呀。
shrimp roll , sweet potato fries

好想知道幾時想有其他包會買一送一,好想試哂呀。
2017-06-19