餐廳: 稻香 (青衣城1)
資訊:

2018-11-06 738 瀏覽
鍾意飲茶嘅我係唔會錯過周圍去試酒樓嘅機會,今次經過青衣城,原本諗住試商場內另一間酒樓,但無奈實在等太多人,本身好肚餓,所以就揀咗無乜人排隊嘅稻香。每次喺青衣城行街,都會俯瞰一下稻香嘅環境。呢間稻香位於青衣城地下,無天花遮蓋,環境算大,以船身設計,好似置身於船內。入到去好快就有位,由於飲早茶嘅關係,所以要搭枱。原來坐入黎之後,環境都算逼夾,我仲要坐喺放污糟碟車旁,而枱布亦有污跡,有點不太衞生嘅感覺🙈🔹鬆軟叉燒包包質軟熟,熱辣辣奉上,略嫌叉燒餡料唔夠多。🔹潮州粉果一籠三件,特別在於佢加咗芫茜,唔食芫茜嘅男朋友一啖就食到出黎😂 味道我覺得一般。🔹鳳爪排骨飯醬汁濃味適中,肉質嫩滑不錯。🔹煉奶炸饅頭外表金黃色,望落幾吸引,本身滿心期待,但失望了。因為炸饅頭唔香脆😭唔脆嘅炸饅頭再蘸煉奶就無咗個精髓!🔹水東芥菜略嫌太硬,宜煮耐多少少會好啲。🔹香煎蘿蔔糕呢個都有失望,成件糕好粉,得幾粒臘味,不太好食。$179 兩位📍稻香 青衣青敬路33號青衣城地下G04號舖..環境分數:6/10食物分數:6/10Encore分數:5/10

🔹鬆軟叉燒包

包質軟熟,熱辣辣奉上,略嫌叉燒餡料唔夠多。

🔹潮州粉果

🔹鳳爪排骨飯

醬汁濃味適中,肉質嫩滑不錯。

🔹煉奶炸饅頭

🔹水東芥菜

略嫌太硬,宜煮耐多少少會好啲。

🔹香煎蘿蔔糕

呢個都有失望,成件糕好粉,得幾粒臘味,不太好食。

$179 兩位

📍稻香