2016-11-23 468 瀏覽
公司樓下開左間車仔面檔。係灣仔呢個咁貴甜地段開食店的確好難,重要開係大馬路的轉角位,鋪租的確唔少野。開左無幾耐已經好多人排哂隊去食,一於去試試佢!1點鐘去排隊,已經有幾款材料Sold Out,睇黎生意都唔錯。排隊都掛左15分鐘左右先入到座我就叫左豬大腸丶蘿白同埋五香牛腩,配個沙嗲湯底既米線。豬大腸好入味,而且好乾淨,絕對唔會有電影「食神」入面個D「豬大腸重有舊X....」哈哈。味道幾好,而且唔會肥膩的感覺。五香牛腩就煮得夠哂腍,又少少咬口得黎都做到入口即溶的感覺,小小膠質的感覺有點痴口,唔錯!蘿白超甜,店家都好豪氣咁切左蘿白的表層,保証入口唔會有渣,而且又腍又甜,好味!沙嗲湯底味道算正常,反而鍾意同事辣醬湯底,唔算太辣得黎又幾香,可以一試。35蚊一碗車仔面可能有少少貴,但係香港地租金咁貴,我認為呢間車仔面絕對冇收貴班客,唔錯唔錯!
排隊都掛左15分鐘左右先入到座
我就叫左豬大腸丶蘿白同埋五香牛腩,配個沙嗲湯底既米線。

2016-11-23
15 分鐘 (堂食)