2021-10-05
📌十常八九~深水埗三訪十常八九✌🏻因為太想試夏日新餐牌的甜點 不過都係食唔到蜜瓜卷蛋好sad🥲唯有下次再嚟 不過呢間人氣好強勁🙏🏻平日去到都要等兩個鐘先入到 有點氣餒😮💨不過可以到店留電話 再去其他地方等呢間日式咖啡店主打自家製甜品 好高質👍🏻上兩次食咗十常吐司所以今次就冇嗌 但強烈推介大家一定要試‼️甜點亦會根據季節已更換 咁就可以試新野啦🤣日系嘅裝修風格配上柔和嘅光線真係好舒適店內得四張枱 容納唔到太多人😔今次依舊坐喺榻榻米上 不過係靠窗☀️呢個位影食物相更加靚!不過坐得就會比較攰😂1️⃣ 波波青提慕絲蛋糕 𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗚𝗿𝗮𝗽𝗲𝘀 𝗠𝗼𝘀𝘀𝗲 𝗖𝗮𝗸𝗲 $𝟱𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)賣相很可愛 青提完全不能拒絕😍上層係青提及蒟蒻 下層係忌廉芝士蛋糕青提很甜 餅底都脆慕絲蛋糕都似食緊乳酪蛋糕咁🍰味道很正常 但唔算好有驚喜🤫2️⃣ 和栗蒙布朗 𝗠𝗼𝗻𝘁 𝗕𝗹𝗮𝗻𝗰 𝗖𝗵𝗲𝘀𝘁𝗻𝘂𝘁 $𝟴𝟴 (𝟴/𝟭𝟬)想試呢款好耐 賣相好吸引🤤見到店員親手製作栗子蓉 好治癒滿滿嘅栗子蓉入邊有雲呢拿雪糕同蛋白餅👅口感豐富 栗子味唔算好重👀不過食落都唔會覺得好膩 甜度剛剛好!3️⃣ 玄米抹茶鮮奶 𝗚𝗲𝗻𝗺𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮
三訪十常八九✌🏻
想試呢款好耐 賣相好吸引🤤
見到店員親手製作栗子蓉 好治癒
滿滿嘅栗子蓉入邊有雲呢拿雪糕同蛋白餅👅
口感豐富 栗子味唔算好重👀
不過食落都唔會覺得好膩 甜度剛剛好!
3️⃣ 玄米抹茶鮮奶 𝗚𝗲𝗻𝗺𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟰𝟱 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)
拉花很精緻 而且上面仲有幾粒玄米🍵
玄米嘅味道同抹茶好夾 味道香濃
入口順滑 味道不錯😋
4️⃣ 白桃蘋果梳打 𝗣𝗲𝗮𝗰𝗵 𝗔𝗽𝗽𝗹𝗲 𝗦𝗼𝗱𝗮 $𝟰𝟮 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)
仲嗌左呢杯梳打 味道很清新🤩
白桃味淡淡的 氣泡的感覺好正