2021-09-17
好多時同舊同事敘舊都揀呢一間,喺中環有質素嘅日本餐廳!試過幾次質素都係非常之好。今晚再幫襯,發覺餐牌好似有D唔同咗!之前食燒物串燒比較多!今日就試吓雜錦刺身,兩個人來講份量都非常之好。整體來講都係新鮮嘅,有牡丹蝦、帶子、劍魚、油甘魚等等。但係個人就覺得唔夠凍!焗蘆筍同埋燒茄子都好味㗎!我就鍾意蘆筍多一啲燒茄子就比較淡後加一個銀雪魚西京燒,一向都係最鍾意食!非常好味唔覺得係淡!(因為叫嘅時候侍應提醒我哋話銀雪魚會比較淡味)本身都有銀雪魚嘅鮮味!呢度嘅甜品都係樣樣都好好食!同埋啲雪糕係好有特色嘅,唔係度度都有得食!今晚食咗粟子雪糕番薯新地!只可以話係絕配⋯⋯好好味栗子,加蕃薯粒同埋有啲紅豆蓉呢度最好一樣嘢就係冇限時,咁就可以同朋友同事敘舊就比較好啲!週末前夕星期五晚都冇限時限刻可以傾飽食飽都得
今晚再幫襯,發覺餐牌好似有D唔同咗!
焗蘆筍同埋燒茄子都好味㗎!我就鍾意蘆筍多一啲燒茄子就比較淡