2023-01-27 1549 瀏覽
抱住去優質居酒屋小店嘅心情去食,結果無論食物同服務都大失所望 🥲一坐低,侍應小姐就話每人要一份主食加一杯野飲;我地落單一嗌完野食,佢又即刻提醒要每人一杯野飲😅 本來只係打算食陣野先嗌。但我都即刻嗌咗杯冷泡茶,然後侍應小姐過咗陣再過嚟話「唔好意思我哋啲茶未冷泡得切,係暖㗎,你介唔介意」???咁即係唔係冷泡茶😅 感覺唔好係因為餐廳強制一定要嗌野飲但係個menu又只得幾款選擇,唯一唔甜嘅又未ready 😅 結果呢杯 $40 嘅暖茶嚟到係呢個 size:我地仲嗌咗魚湯煲同炊飯,兩者味道尚可,而且用料都感覺新鮮,但個 size 仍然係我地幾個女仔都覺得細😅呑拿魚炊飯。大家可以拎隔離pat蘿蔔蓉對比下個size。侍應小姐打開個蓋時大家不約而同「趷」高先望到個飯,因為佢真係得好淺好淺一層😅😅😅 關東煮盛惠88$,共有2粒大根,一條 (切開一半嘅) 獅子狗,一塊 (切開一半嘅) 魚餅,同另外一樣野。平心而論,野食嘅價錢唔算貴但一定唔係低,食物嘅份量實在可以 generous 少少。魚湯煲⋯⋯就係打邊爐嘅感覺,無咩特別。侍應小姐特登過嚟話免費送個魚頭俾我地。😅 如果本身連魚頭都無,又係成個鍋無乜餸咁⋯⋯

暖嘅冷泡茶

呑拿魚炊飯