2019-03-07
天氣又凍番,食返個暖笠笠嘅甜品最好不過!😍 繼上個post食完潮州菜之後,就去咗隔離食發記甜品,睇網上嘅評價負評居多,但周不時經過都見有人龍,一於深入虎穴試試佢!🧐呢度嘅甜品定價偏高,一般嘅中式糖水差唔多$30至$40起跳,感覺唔係咁抵食⋯ 於是乎叫個平時唔會喺屋企整嘅心太軟(感覺上都係有啲貴🙈)呢個set包埋少量水果同一球雪糕, 小編揀咗香蕉同埋雲呢拿雪糕,喺呢度唔多講,因為唔特別!🤔 至於個心太軟,一上枱嗰陣都心知不妙,由落單到上枱唔洗5分鐘⋯ 肯定就係一早整定!果然不出我所料,一切開入面零流心⋯簡單啲來講,呢嚿只不過係比較濕少少嘅朱古力蛋糕!😑 $69收到嘅係呢種貨色,當然唔收貨啦!店員一見到呢個情況,好樂意比過第二件我!👍🏻 新嗰件心太軟,就真係好澎湃喇!🤪 食落朱古力味十分濃郁,對於小編來講唔算太甜!比起一上枱嗰件真係差天共地!🤗 只不過值唔值$69呢?個人覺得5字頭就差唔多⋯🤫-INS:90sgoodie_carman
INS:90sgoodie_carman