2022-05-20 66 瀏覽
今天公司東主有喜,提前下班,即興跟同事來到土瓜灣北帝街搵食鬆一鬆來到鳴虎店門,已經傳來陣陣豬骨湯香味,加埋門面啲日式裝修,加更令人懷念在日本🇯🇵的日子搵好位,員工有禮地送上餐牌,把枱乾淨地抹一次,再送上冰茶,照顧非常周到我哋點了原味鳴虎拉麵、鳴海老拉麵、鰹魚汁浸菠菜、餃子同芝士魚條兩樣小食上菜時拉麵湯底非常夠熱,麵質硬度適中,有大大塊义燒、木耳、京蔥而且份量十足!大胃王更可以加麵錦上添花8成熟糖心蛋一咬入口蛋汁爆滿,蛋味濃郁鳴海老湯底更用日本蝦乾經長時間熬製而成,絕無花假,一試入口,味道難忘芝士魚條也是即叫即製,上碟仍然非常新鮮燙口,啱晒鍾意熱食嘅我原來餐廳仲有丼飯供應,見到隔離枱小朋友都食得津津有味,下次一定再來試試

上菜時拉麵湯底非常夠熱

8成熟糖心蛋一咬入口蛋汁爆滿,蛋味濃郁