2019-12-26 44 瀏覽
臨近年尾同埋聖誕節梗係要好好報答自己,食返餐好㗎啦!所以我哋特登避開左啲節日揀咗一日平日去食好西。依間餐廳喺尖沙咀旺區交通相當方便,去到就梗係要試吓鋪頭最出名嘅吉列牛,係用安格斯牛肉,上枱嗰時牛係未熟嘅而外層就有炸得鬆軟嘅吉列包住。我哋食嘅時候要放上石爐嗰度燒大概三四十秒,燒到八九成熟左右就食得!果然係依間餐廳嘅主打菜式,牛相當有肉味又juicy,外脆內軟真心高質!脆卜卜跟住上,緊接落嚟吉列海老(可惜當日吉列廣島蠔賣曬用海老代替),海老炸得恰到好處蝦肉又彈牙set仲包埋美國黑牛安格斯壽喜燒,菜嘅份量好多肉就偏小,有齊豆腐蘿蔔紅蘿蔔金菇椰菜蔥等等,中和之前食左咁多肉嘅油膩感,perfect 最後唔夠喉叫埋火龍卷,貪佢乜都有三文魚勁厚切海老原隻上加埋芝士調味,滿分💯食完仲有甜品,有咖啡味同朱古力味兩種,唔錯

食完仲有甜品,有咖啡味同朱古力味兩種,唔錯