2013-07-31
朋友介紹她的男朋友給我認識,也有興趣聽一聽投資的東西,所以決定簡一間霸氣的火鍋店同佢地談談我就選擇ISQUARE既不倒翁我UPLOAD左2張MENU,一張係火鍋湯底,另一張係刺身,比大家參考如是者朋友簡了吟嚷花蟹的湯底.蟹大約有1隻,湯底酒味和蟹味也不足,可能係用料比較少(失望喔).花蟹當然係無肉嫁啦,係咁兒咬下當食過蟹都OK(以湯底來講又唔貴)之後叫左水餃皇,魚生拼盤(5款),菜(送既),田雞,生蠔3隻,牛肉一碟水餃皇真係做得出色,蝦夠爽,餃皮夠薄,大大隻.抵佢叫水餃皇另外魚生感覺有點呃錢.佢其中一款係醋鯖魚,另一款係熟北寄貝灰左.白肉豚油脂味重,口感爽滑,三文魚魚味重,肉質滑,另外油甘魚一般,無咩味.3人份量來講少左一點,但總算是新鮮生蠔忘記品種,食落去係稔滑的STYLE,蠔味不重,但也感到是新鮮貨.本人喜愛脆身的最後要推介是田雞,真係仲識郁(阿彌陀佛).肉質嫩,有彈性,份量也多!必叫牛肉就一般,又係無咩味.其實這裡如果係叫一些刺身食相信有保證,例如龍蝦,花竹蝦之類,因為感覺到來貨係十分新鮮.有機會下次來叫隻龍蝦爽一下希望今次既意見幫到他們啦
我就選擇ISQUARE既不倒翁
水餃皇真係做得出色,蝦夠爽,餃皮夠薄,大大隻.抵佢叫水餃皇
牛肉就一般,又係無咩味.
希望今次既意見幫到他們啦