2009-06-23
唔好畀網頁同廣告d 靚相呃左你.冇錯, 間餐廳係可以睇海景兼食西餐,又細細間,靜靜地.但成$1280既燭光海景2人餐. 勁貴, 兼好多野食都話冇供應.仲有, 原來一點差不接近海邊. 眼前只見很多高樓大廈的樓景.所謂看到幻彩詠香江, 原來只見一角.廣告推介既日本A5和牛, 冇. 法國生蠔, 冇. 成千蚊, 但係真係冇乜野食.個煙三文魚沙律, 原來得2片煙三文魚, 仲好細好薄. 不過, 有一大堆生菜.龍蝦湯好鹹. 幾塊細麵包, 放上面, 不過, 係"林"既.主菜叫左咖喱雞意粉, d 雞好霉, 意粉又冇過冷河, 冇炒過, 好黏口. 食左幾啖, 都唔多想食. 最慘係咖喱味欠奉. 真係大家樂同大快活都好食過佢多多聲.另外, 個海鮮天使麵. d 魚好腥, d 魷魚好硬, d 汁好鹹, 天使麵好"林". 最好笑個甜品, 竟然係得hagen dazz雪糕球. 仲係超迷你既size.連廣告提過既"心太軟", cheese cake都冇.叫野飲啦. 點知, 呢樣又話冇, 果樣又話冇...從來未食過一間餐廳, 會有咁差既水準.佢仲要客人落訂金留位. 一個人$100訂, 訂兩個位, 要$200. 我諗住畀左
冇錯, 間餐廳係可以睇海景兼食西餐,又細細間,靜靜地.
所謂看到幻彩詠香江, 原來只見一角.
龍蝦湯好鹹. 幾塊細麵包, 放上面, 不過, 係"林"既.
連廣告提過既"心太軟", cheese cake都冇.
叫野飲啦. 點知, 呢樣又話冇, 果樣又話冇...
從來未食過一間餐廳, 會有咁差既水準.
我諗住畀左訂, 唔好浪費, 先留低坐定定食. 但實在冇諗過食物質素如此差劣.
雖然間餐廳, 又話係有營食肆, 又話參加地球一小時, 又有少飯減$1, 上網print coupon又便宜$150.
但餐廳除了個waiter/ boss服務質素尚可. 實在乏善可陳.
臨走, 個boss仲叫我地做members. 成$150年費. 真係多謝晒. 我一定唔會做member咯.
個洗手間, 仲得人驚. 放滿圓椅子. 連轉身地方都冇. 好得人驚.