1K
三希樓 #銅鑼灣❗️貴得有價值川菜餐廳 捧住個肚超滿足咁走❗️唔打唔撞嚟咗呢間少貴嘅川菜🙈雖然價錢偏貴,但無可否認水準的確高質👍🏻👍🏻👍🏻而且仲有好多地道特色川菜,鍾意食辣野嘅一定要試。金湯魚🐟$488經常食川菜嘅我都係第一次見到金湯魚,味道同酸菜魚類似,但係用上黃燈籠椒辣醬同埋南瓜製作湯底,所以會呈金黃色,賣相更加華麗✨雖然冇咩南瓜味,但係酸辣味十足,超級香濃😆而且每一塊魚都好滑,雖然份量唔算好多,感覺有啲貴,但佢濃郁惹味嘅程度真係超水準。味道: 4.5/5性價比: 4/5水煮滑肉片 小🐷$298相反呢一個就抵食超多🥰雖然話係細,但係超級多肉,仲要有大量紅薯寬粉,係我見過最厚而且好煙韌!居然用上豬頸肉,肉質口感絕對好,仲要非常有鑊氣,每一舊豬肉都好似爆香過咁,美味無比😍!味道: 4.5/5性價比: 4.3/5正宗四川擔擔麵🍜$48都有啲平價啲嘅麵食,擔擔麵就係其中一款。辣辣地富有花生香氣,做到擔擔麵應有嘅味道,但未算好濃郁,份量有少少細,幾啖就會食晒🙈麵條較為幼,口感淋啲,但勝在索晒湯底。味道: 3.8/5性價比: 3.8/5整體來講呢一間四川菜真係超好食🤩雖然價錢有啲貴,但絕對值得一試
三希樓 #銅鑼灣

性價比: 4.3/5

正宗四川擔擔麵🍜$48
味道: 3.8/5
性價比: 3.8/5

整體來講呢一間四川菜真係超好食🤩雖然價錢有啲貴,但絕對值得一試,而家都仲回味緊!順帶一提,菜式冇得挑選辣度,真係會辣到出晒汗流鼻水,但又好刺激好正,食到唔停口😚。

另外佢哋仲有火鍋選擇,想食麻辣火鍋嘅都可以黎試吓。
金湯魚
水煮滑肉片 小