見到呢間評價好似幾好,去到食完先知大伏。嗌左兩樣野食,一樣係鄉村炸雞,一樣係chilbee noodle。先講個麵食,我俾十蚊去買個合味道咖喱海鮮味杯麵都仲好食過呢堆價值接近70蚊嘅所謂韓式拉麵。嗌得都預左係即食麵質素,但喂呀哥,你個湯底仲衰過普通雞湯味,一味得個辣字,飲落就好似含完啖辣椒粉加水咁,即食麵都起碼有啲味精味啊,乜都無都唔知個湯底係點整出黎。再講啲料,俾左成70蚊食碗難食嘅即食麵,大佬配料得兩塊無味嘅午餐肉?個兩塊午餐肉加埋都唔夠我手掌心咁大,厚又唔係厚,我去超市買罐荷美爾都係30蚊有找咋,成本高漲都咁嘅地步?70蚊食兩塊細size午餐肉加難食即食麵,唔打上黎發洩下都對唔住我自己。以為碗即食麵已經最差?我都想。重頭戲炸雞黎啦。一上到枱已經深知不妙,見到成碟野毫無香味可言,每件雞都深色都睇唔到顏色咁劑,就知道一定炸到過哂火,唯有寄望味道撘救。一食落果然如我所料,啲肉質仲嚡過舊well done牛扒,味道就更加係世界級難食嘅水準,一啲層次都無,食落就只得一股死鹹味,完全食唔出有其他調味料嘅味,食黎食去都得鹽味(係啊陣鹹味仲要衰到連醬油味都無),分分鐘連醃個時都只係落左鹽,咁你不
見到呢間評價好似幾好,去到食完先知大伏。
以為碗即食麵已經最差?我都想。重頭戲炸雞黎啦。一上到枱已經深知不妙,見到成碟野毫無香味可言,每件雞都深色都睇唔到顏色咁劑,就知道一定炸到過哂火,唯有寄望味道撘救。一食落果然如我所料,啲肉質仲嚡過舊well done牛扒,味道就更加係世界級難食嘅水準,一啲層次都無,食落就只得一股死鹹味,完全食唔出有其他調味料嘅味,食黎食去都得鹽味(係啊陣鹹味仲要衰到連醬油味都無),分分鐘連醃個時都只係落左鹽,咁你不如叫鹽味炸雞算數啦,叫咩鄉村烤雞,仲要差唔多成170蚊一碟,件數雖然可以接受但肉其實並唔多,而即使食到落肚嘅都並唔係雞肉,而係一堆我嘅憤怒同無助,咁搞法我俾50蚊去食個kfc餐都仲滋味過呢間所謂韓國人開嘅正宗炸雞
以為食物已經係最大問題?少年你太年輕了。成間餐廳唔係特別大,有兩個人serve雖稱不上綽綽有餘但都足夠,而我食嘅時候只得3,4枱客所以絕對唔會構成分身乏術嘅情況出現。有趣嘅係,個兩個人感覺上就好似處於另一個空間咁,同正常人嘅時空永遠有段距離。廚師第一次煮完碗麵擺出傳菜區,咁我地睇到碗麵之後(個時已經唔知擺左幾耐)都準備好食物嘅來臨。點知見到個waiter毫不知情咁係門口行黎行去,好似同廚房個邊完全零溝通咁,你有你做我有我做,咁都算,我諗住叫佢攞碗麵俾我食啦,點知叫左一次,兩次,三次,四五六次仲要不斷提高聲線都無反應,碗麵就擺左係度唔知幾耐攤凍哂,幾好食都俾你搞到難食啦(再加上本身已經難食)。好啦去到埋單個時,食完一餐咁嘅晚餐已經嬲嬲地,諗住俾完錢快啲走,點知叫佢收錢仲難過叫佢俾野我地食,一個waiter掛住睇電視,另一個又係企係門口唔知係度發呆定趕客,又要叫足差唔多分幾鐘先有回應,有野忙緊就話姐,喂呀哥而家你無野做,俾錢你賺都唔要,仲學人開餐廳?睇電視就反屋企啦!
總括而言,食物零分,態度負分,簡直係我近5年黎食過最難食又唔抵食嘅餐廳。