2019-12-03 101 瀏覽
Sensu 在 銅鑼灣駱克道535 ,以歐日酒吧 作定位,餐廳設計摩登時尚,地方寬敞,座位編排得闊落,唔會坐得逼逼夾夾,加上燈光柔和之餘, 加埋一個設計有特色的水吧廚房 ,同老友係到聽下 駐場歌手唱歌, 食下輕食飲下酒, 有傾有講,感覺輕鬆自在。 snack combo 既然今晚預咗輕食就揀咗個snack combo 脆炸豆腐配土佐醋汁 炸豆腐夠嫩滑,唔好睇好似一般炸豆腐咁普通,豆腐入口堅滑溜,而且仲有豆香。日山A5和牛壽司 以生牛入饌,足以證明呢到食物高質又新鮮,而亮點係上日山和牛,日山和牛入口細膩,油脂融化於口腔,柔嫩好食。 鹽漬昆布沙律 沙律以山葵,花生豆饌,比一般蟹籽沙律更加花心思, 整體嚟講清爽輕怡。海膽馬鈴薯沙律 馬鈴薯沙律粉糯清甜,海膽輕輕燒過,咸香細膩。日山A5和牛芝士春卷 春卷即叫即炸,和牛肉味濃郁,配上可以拉絲的芝士,好食。櫻花蝦餅 做得不賴,蝦餅彈牙有蝦味,啖啖肉。脆炸鱔乾連日本菜都有脆鱔真喺好特別,雖然賣相黑黑啡啡,但脆鱔入口脆卜卜,抱酒一流。日山A5 和牛迷你漢堡 唔好睇佢細細個, 仍然落足心機去製作。 上下麵包有烘烤過, 日山和牛漢堡扒勁j

snack combo
既然今晚預咗輕食就揀咗個snack combo

脆炸豆腐配土佐醋汁

日山A5和牛壽司

鹽漬昆布沙律

海膽馬鈴薯沙律

馬鈴薯沙律粉糯清甜,海膽輕輕燒過,咸香細膩。

日山A5和牛芝士春卷

春卷即叫即炸,和牛肉味濃郁,配上可以拉絲的芝士,好食。

櫻花蝦餅

做得不賴,蝦餅彈牙有蝦味,啖啖肉。

脆炸鱔乾

日山A5 和牛迷你漢堡

唔好睇佢細細個, 仍然落足心機去製作。 上下麵包有烘烤過, 日山和牛漢堡扒勁juicy。

日山A5 和牛牛肋條

用叉吉落去嗰下已經感受到鬆化, 而且牛肉味勁濃, 軟淋,仲可以唔使點咬添。

跟餐仲有一杯飲品, 我哋揀咗芒果加菠蘿soda, 酸甜清新。

總括嚟講要喺銅鑼灣搵一間坐得舒服又有氣氛嘅西餐廳的確唔易, 最重要係呢度仲會有live band show, 是呀我同朋友就係喺結他與歌聲嘅陪襯之下,喺呢度食咗一餐讓人賞心悅目,又聽出耳油的晚餐。