2010-04-20 42 瀏覽
香港人的心態係有便宜唔好嘥...........................我就係其中一份子, 不過我以後都唔會再咁笨lu...........之前食野儲貼紙換食物, 我就係為咗唔好嘥, 所以再去食多次............下次有人請都未必會再去食lu~~ 因為d野食真係唔係好得lor~~~當晚七點未夠已經去到, 但差不多全店爆滿, 可能因為第一城除咗元氣之外得佢一間食日本嘢................如果平日的七點去到, 只得3,4枱人, 而且有炸雞軟骨送....................但而家雞軟骨又冇得送, 又多人到要share枱.............好彩只係2個2位share1張6人枱啫................叫咗個石頭飯食 + 烏冬定食, 所謂定食係應該一盤由前菜到甜品一齊上架嘛, 但佢竟然先上前菜, 再上麵豉湯, 隔咗好耐先再上主菜,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 豬頸肉石頭飯定食 三文魚刺身 -> 有3塊薄到透光, 又細塊的冇味三文魚 麵豉湯 -> 叫做暖啦, 因為又未至於凍, 不過應該放咗好耐 豬頸肉石頭飯 -

豬頸肉石頭飯定食
三文魚刺身 -> 有3塊薄到透光, 又細塊的冇味三文魚
豬頸肉石頭飯 -> 豬頸肉超un, 又燒得唔夠稥, d飯太焦, 應該係燒熱個石頭碗, 然後放飯及餸入去, 但佢似港式煲仔飯咁一齊煲............好似有陣 "裝修味" 好難食
茄子(前菜) -> 一pet野, 好難食

豬軟骨烏冬定食
壽司 -> 有4件仔, 有三文魚, 墨魚, 蝦, 仲有1樣唔記得, 味道一般, 好似唔似咁新鮮
豬軟骨烏冬定 -> 豬軟骨一d都唔軟, 仲見到係白色, 應該要炆到變透明or半透明才正, 個湯冇味, 係個烏冬叫做食得下

軟殼蟹天婦羅 -> 就係為咗呢個送的食物而再次幫襯, 我覺得ok, 但太油, 但老公覺得有沙, 仲有2片炸南瓜同炸番薯

鱆紅魚刺身 -> 又係切得超薄, d師傅真係好刀工

今次真係last一次, 一定唔會再有下次, 食m記都好過食佢..............
2010-04-10