2019-05-18 410 瀏覽
今晚咁岩要黎太子做野,順便試埋bookmark左好耐既手作餃子店😋😋門面係有啲簡陋,但好重住家手作感覺,最鍾意呢類型小店😆七點去到,基乎滿座,舖頭細細,大概容納到十幾人左右,位與位既空間唔多,加上好似無咩冷氣,單靠幾把風扇叫做好過無😂😂夏天黎食應該會有些少辛苦,友人食到大汗搭細汗😂講返重點~水餃😍😍😍好快決定左要十隻鮮肉栗米南瓜湯餃及鮮肉芝士湯餃$46,雙拼$2再加$8上海麵,而且叫左上湯菜心苗$15首先黎左菜心,真係嚇左一嚇🤣🤣🤣🤣原來係有湯渣既,有大量黃豆同少少淮山,菜心唔係特別嫩同稔,正常啦😌幾分鐘後主角都到啦😆我滿心期待住~首先講講栗米南瓜餃扁身啲,咬落去八成係南瓜蓉😍栗米佔一成😍😍鮮肉佔一成,完美比例👍🏻👍🏻👍🏻南瓜栗米好夾好夾,陣陣既南瓜蓉係你個口到翻騰😂😂真係好食架!!!芝士餃就比較飽滿,一咬落去已經有淡淡既芝士味,但又唔會搶走肉既鮮味😂成粒餃好juicy又係好好食🥰餃子皮方面我覺得唔算薄,但食落又唔係厚,適中啦😌而個湯底係淮山花膠,所以比較杰身啲啲😆我都飲左幾啖~友人鍾意佢地醃既菜莆,微辣有咬口,開胃又惹味,佢每食一啖都要加啲菜莆先放入口😂😂😂下次一定要食埋其他味既水餃

餃子皮方面我覺得唔算薄,但食落又唔係厚,適中啦😌而個湯底係淮山花膠,所以比較杰身啲啲😆我都飲左幾啖~友人鍾意佢地醃既菜莆,微辣有咬口,開胃又惹味,佢每食一啖都要加啲菜莆先放入口😂😂😂下次一定要食埋其他味既水餃呀!😆😆

鮮肉芝士餃
栗米南瓜餃
2019-05-17
$35.5 (晚餐)
鮮肉芝士餃
栗米南瓜餃