2019-11-02
馬鞍山市中心呢間新開嘅小食店,每逢黃昏都見到人頭湧湧,所以今日都嚟襯下熱鬧,試吓佢嘅特色小食及台式飲品。見到好多人排隊買雪糕雞蛋仔,我又叫咗一定有雞蛋仔佢又香味,而且可以加雪糕,我呢啲為食嘅人,就加咗少少錢買多一球雪糕$37就有兩球雪糕嘅雞蛋仔,拎起手真係好大件,見到個樣都好開心。雪糕都有好多款未夠兩年間,真係好鍾意呢個fusion飲品的確有好多選擇眼花撩亂,今次試咗一個朱古力珍珠奶茶,都好濃郁嘅朱古力味,另外叫咗一個四季春八香果茶,入邊有幾篇好新鮮嘅西柚及橙,好香好清新嘅感覺。為咗環保,每次係呢啲小店我都會自備餐盒餐具,務求減少使用塑膠即棄用品。呢間小店職員都非常合作,願意將食物擺喺我預備嘅水準喎杯入邊好感謝他們,以後我會好放心你依度買小食了。