2018-12-03 98 瀏覽
由於同朋友買左飛睇點半場,但我地去到朗豪坊已經一點,諗住食food court 但又見到太多人啦,所以就決定食一風堂啦!入到去已經一點三,我自己就叫左碗期間限定嘅橫濱拉麵,朋友就叫左碗白丸拉麵。好彩野食黎得夠快,呢碗新 • 橫濱家系豚骨拉麵嘅紫菜同埋厚切灸燒豚肉都有增量,紫菜比平時大四倍得黎保持到脆度,至於主角豚肉係用左豬腩肉既部位,比平時既叉燒大三陪,瘦肉同肥肉間隔分明,咬入口豐腴嘅油脂香同埋炭燒味令人食指大動,食完成舊都其實已經一半飽。而其他配菜有筍,蔥粒,椰菜同埋溏心蛋。溏心蛋略嫌住得熟左少少,但味道方便滷得入味👍至於湯底同拉麵,呢碗橫濱拉麵湯底係用左豚骨湯同埋雞白湯嘅精華淆制而成,構成左雙重層次味道,加上特製嘅中粗麵條,掛湯能力提高,每啖都感受到湯底嘅濃厚。總括嚟講,呢碗新出嘅新 • 橫濱家系豚骨拉麵性價比高,紫菜同叉燒增量之餘保持到應有水準,十分值得推介!!

橫濱拉麵

2018-12-02
10 分鐘 (堂食)
橫濱拉麵