呢排有陣漢堡包熱潮 先係美國嚟嘅Shake Shack 今次嘅主角係 the Five Guys 雖然係星期日 本來預咗要排好耐先有得食 但實際大概排咗半個鐘 就到咗收銀處 收銀處隔離有堆花生免費自取 都幾好食 可惜地下成地花生殼 感覺有啲邋遢 漢堡包有分兩隻size 問番店員佢哋話分別就係約一塊扒同埋兩塊扒 我就點咗一個雙層煙肉芝士漢堡一份細薯條 同埋一杯汽水 至於漢堡包嘅配料係任揀嘅 不過自己有選擇困難症 就揀咗佢個preset all the way 即係乜都有啲咁解 落單後就攞住個汽水杯去裝汽水 好似7仔嘅自由斟 但呢度真係自由任你斟幾次都得 呢度個廚房係開放式 客人可以一邊飲住汽水睇住入面嘅店員好興奮咁整漢堡包 冇錯 入面有幾個外籍嘅員工真係跳住舞咁整漢堡包 大概等咗十分鐘嗰餐就整好 主角漢堡包係用錫紙包住 同某知名連鎖快餐店漢堡相比 呢度嘅漢堡包包得比較實淨 餡料無咁容易跌出嚟 第一啖咬落去感覺好正可以食曬所有餡料 漢堡扒有肉味 而芝士又唔會太膩 不過最正都係啲煙肉鹹鹹香香又夠脆口不過略嫌個包唔夠熱至於啲薯條係用杯裝住 最得意嘅係佢啲薯條係滿到瀉出嚟會跌曬個紙袋入面 其實

至於啲薯條係用杯裝住 最得意嘅係佢啲薯條係滿到瀉出嚟會跌曬個紙袋入面 其實咁樣計番隨時有一杯半嘅份量 薯條係比較粗身連埋啲薯皮嗰種 食落去食到薯仔肉 但係唔知點解今日食嘅薯條好似唔係太脆 普普通通啦

總結嚟講 呢度嘅漢堡包都算高質素 份量唔少 餡料選擇又夠多 但個包可以再熱啲就更好 薯條就普普通通啦 可惜新開張試唔到佢地嘅奶昔 但係如果要我再排隊食多次我就未必喇
花生
雙層芝士煙肉漢堡
薯條
2018-11-25
50 分鐘 (堂食)
花生
雙層芝士煙肉漢堡