2024-03-26 964 瀏覽
雄記美食🍜🤩呢間個性小店,我相信係灣仔附近嘅人冇食過,都一定有聽過🦻🏻!因為老闆有機會不定時得會休息,所以如果唔想摸門釘👣,去之前最好就去佢地社交媒體網站@hungkeehk 睇睇(小妹就買過兩次教訓啦😅😅)一入到去,一陣港風吹過咁🇭🇰!學校枱凳,數不盡的舊式玩具,搞笑趣味標語,好多老闆珍藏,全部都係兒時回憶,就咁睇裝修就已經好吸睛👀✨。呢到樣樣野都可以講係招牌咁滯,點解,因為可以選擇數量真係唔多,但係每一樣都好有特色。蛋煎腸粉就幾乎係枱枱必點㗎,蛋味濃厚🍳,腸粉軟糯,再煎埋一起,口感香脆,你話點會唔好食😋。唔講笑係好食到係想encore!(Better than美味佳🤭)。之後呢碗咖喱牛腩撈河(其實撈面會好食啲,不過果日好想食河粉),呢碗係重口味人士之選,佢係一碗普通牛腩加上出色咖喱汁,香辣惹味,雖然我叫小辣,都幾辣下,但係都一啖接一啖咁食。河粉嗦曬啲汁,wa,係辣住食到停唔到🌶️🤤!呢碗牛雜粥,牛雜清理的好乾淨,完全冇異味,欣賞佢地加埋生菜絲,增加口感,粥底煲得好綿密,加小小胡椒粉調味,好cfu啊😽😽~~大家有心理準備都要排少少隊,你話佢係天上有,地下冇嘅美食,佢唔算。但係佢一定係一
雄記美食🍜🤩

大家有心理準備都要排少少隊,你話佢係天上有,地下冇嘅美食,佢唔算。但係佢一定係一間你會心心念念嘅comfort food👅!呢間食野好易撞到明星,當日就見到雪雪係隔離枱!有港色嘅特色小店,依家唔支持,等幾時?💬😶‍🌫️