2024-01-03 202 瀏覽
這個週末我和男朋友去拍拖,去咗旺角嘅八幡屋打邊爐,我們選擇了C3 Set,有M5和牛🥩任食,牛肉鮮嫩多汁,入口即化,超級好食又抵!我哋揀咗豬骨湯底,好濃郁!配料就揀咗豬腩肉片,啲肉質鮮嫩,每一口都帶有豐富嘅肉汁,煮熟嘅腩肉片咬落去,濃郁而多汁🐖而黑腩肉嘅獨特風味都唔差,啲肉質鬆軟,入面嘅肉汁滿溢,咬落去嘅一刻,滋味濃郁而鮮美🖤打邊爐食到任食M5和牛真係一個好豪華嘅享受😍!原塊嘅和牛外表已經好吸引,肉質紋理分明,肉眼睇到都知係高質。點火一煮,和牛肉片嘅肉汁慢慢流出,散發出誘人嘅香味,令人忍唔住嘴水直流🤤。煮到岩岩熟就最啱食,肉質鬆化入口即溶,肉味豐富而又唔膩口,沾少少芝麻醬或者醬油,味道一流。而且M5和牛嘅肉質真係軟滑,細嚼慢咽之下感受到嘅唔單止係味道,仲有肉質嘅層次感。任食嘅模式仲可以隨心所欲咁食,想食幾多就食幾多,真係令人食到停唔到口,絕對係肉愛好者嘅天堂!打邊爐嘅時候,有咁高質嘅和牛可以盡情享用,實在係一大幸福!刺身任食我哋就叫咗珍寶帶子、赤蝦、希靈魚、三文魚同八爪魚,每一款都鮮美無比💟特別係帶子嘅鮮甜、三文魚嘅鮮嫩、八爪魚嘅彈牙口感,一次過品嚐到咁多種類嘅刺身,真係一個絕佳🍣再追
再追加個海鮮🤩有海蝦、廣島蠔🦪帆立貝、海蜆、黃金螺同蟶子,每款海鮮嘅鮮甜味道充斥口腔,帶來一種天然嘅鮮味,真係令人心滿意足!